Zvanično Brikel nije više većinski vlasnik Trajal korporacije

TRAJAL RASKID

Odlukom Agencije za privatizaciju, bugarska kompanija Brikel od danas i zvanično  nije više većinski vlasnik kruševačke Trajal korporacije, zbog navodi se u obaveštenju, neispunjenih obaveza iz kupoprodajnog ugovora. Za privremenog zastupnika kapitala imenovana je Sonja Veselinović, diplomirani pravnik sa pravosudnim ispitom koja je prilikom preuzimanja upravljačkih funkcija  izjavila da su primarni ciljevi, po raskidu ugovora, održati proizvodnju  i ojačati tržišnu poziciju ovog kruševačkog preduzeća.

TRAJAL RASKID

Činu preuzimanja vlasničkih i upravljačkih prava od dosadašnjih vlasnika, prisustvovao je  gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić koji je naglasio da je Trajal korporacija preduzeće od vitalnog značaja za ovu sredinu.

-Trajal je jedna od najbitnijih fabrika u Kruševcu i moramo ga sačuvati – rekao je gradonačelnik. – Bivšim vlasnicima je produžavan rok kako bi ispunili sve preuzete obaveze iz kupoprodajnog ugovora, ali s obzirom da oni to nisu učinili Agencija za privatizaciju je donela odluku o raskidu.

Prema rečima Gradonačelnika prvi koraci, odnosiće se na izradu lične karte preduzeća, a o daljem ishodu i poslovanju razgovaraće se sa svim relevantnim faktorima uključujući i reprezentativne sindikate.

Po rečima privremenog zastupnika kapitala  Sonje Veselinović, prvi zadatak biće definisanje poslovnih prioritete kako bi se poveća konkuretnost Trajala na tržištu. Sonja Veselinović je izjavila j da u konkretnom slučaju neće doći ni do kakvih potresa, već da je sačinjen hodogram aktivnosti prema kome će se upravljati. Do promene u vlasničkoj i upravljačkoj strukturi dolaziće postepeno i dozirano. Prioritet je očuvanje procesa proizvodnje, s obzirom da ova fabrika raspolaže svim neophodnim resursima.

Predsednik Samostalnog sindikata Milosav Vukojičić izjavio je da je tokom poslednjih 8 godina „Trajal“ promenio 7 direktora, a da je u ovom trenutku radnicima jedino bitno obezbeđenje posla, zarade i adekvatnih uslova rada.

Trajajal korporacija je, podsetimo najveći kruševački kolektiv sa oko 1600 radnika.Privatizovan je  krajem 2006. godine tenderskom metodom a za 70 odsto akcija preduzeća , bugarski Brikel je platio 12 ipo miliona evra uz obavezu da u narednih pet  godina investira još 25 miliona evra.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply