ZORAN Jotić Jotka osuđen na 4 meseca zatvora zbog pretnji bivšem poslaniku Srđanu Milivojeviću da će ga zakopati živog

Pretio bivšem poslaniku, pa „zaradio“ novu kaznu: Dok čeka ozbiljnije optužbe, Jotki dosuđena četiri meseca za ugrožavanje sigurnosti – Izrečena presuda Zoranu Jotiću zbog pretnji bivšem poslaniku Srđanu Milivojeviću, kojem je rekao „da će ga živog zakopati“
 Zoran Jotić

Zoran Jotić

ZORAN Jotić, zvani Jotka (64), koji je od prošlog avgusta u pritvoru Specijalnog suda, osuđen je pred Osnovnim sudom u Kruševcu prvostepenom presudom na četiri meseca zatvora zbog optužbi da je pretio bivšem poslaniku Srđanu Milivojeviću, govoreći mu da će ga „živog zakopati“, saznaju „Novosti“. Presuda je izrečena zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, a predmet se trenutno nalazi u Višem sudu, radi odlučivanja po izjavljenim žalbama.

Jotiću je vezano za ovaj slučaj suđeno u zgradi Okružnog zatvora u Beogradu, u decembru prošle godine iz bezbednosnih razloga i činjenice da je reč o „pritvoreniku visokog rizika“. On je na glavnom pretresu negirao da je avgusta 2018. godine kod pekare „El Panadero“, u vlasništvu svog bliskog saradnika Igora Gajića, pretio Milivojeviću. Tužilaštvo je tražilo kaznu zatvora od pet meseci, a odbrana da se Jotka oslobodi.

U međuvremenu, Jotić se suočava sa daleko ozbiljnijim optužbama. Tužilaštvo za organizovani kriminal je protiv njega podiglo optužnicu zbog sumnje da je organizovao ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca (71), 6. juna 2018. godine ispred hotela „Golf“ u Kruševcu. Na teret mu se stavlja i da je organizovao kriminalnu grupu, čiji su pripadnici osumnjičeni i za pranje novca i nedozvoljeno držanje oružja.

Ždrokinac je, inače, oslobođen odgovornosti za ubistvo poznatog kruševačkog zubara Milutina Rokića Roke (65) 3. marta 2014. godine. Identičan DNK profil Dejana i njegovog brata, jednojajčanog blizanca Vojina Stankovića, bio je dovoljan da ga Viši sud oslobodi krivice. Beogradska policija ga je dovodila u vezu sa ubistvom Đorđija Džordža Darmanovića (58), kontroverznog državljanina Južnoafričke Republike, crnogorskog porekla.

LISICE DVA PUTA POSLE „SABLjE“

JOTIĆ je u požarevačkom zatvoru proveo 15 godina na koliko je osuđen jedinstvenom kaznom zbog iznuda, reketiranja i podmićivanja sudije nekadašnjeg Vrhovnog suda. Samo pet meseci po izlasku iz zatvora se sa saradnikom Igorom Gajićem prvi put našao iza rešetaka zbog sumnje u umešanost u ubistvo Ždrokinca. I tada su se pojavile sumnje da su logistički pomogli u likvidaciji. Posle nekoliko meseci u pritvoru, pušteni su na slobodu, ali su tužilaštvo i policija i dalje radili na slučaju. To je rezultirao ponovnim hapšenjem Jotke i više osoba prošlog leta.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:849816-Pretio-bivsem-poslaniku-pa-zaradio-novu-kaznu-Dok-ceka-ozbiljnije-optuzbe-Jotki-dosudjena-cetiri-meseca-za-ugrozavanje-sigurnosti

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply