Zbog bede i malih plata doktori masovno postaju političari!

Dr Dragana Barisć, Dr Milena Turk i Dr Violeta Lutovac sa Bratislavom Gašićem

SVAKI DRUGI NA LISTI ZA IZBORE – LEKAR: Svi doktori iz Kruševca odoše u poslaničke klupe – Na listama naprednjaka i demokrata koje je proglasila Republička izborna komisija, od 13 kandidata iz Rasinskog okruga skoro polovina su lekari.

Foto: RAS Srbija Dr Dragana Barisić, Dr Milena Turk i Dr Violeta Lutovac sa Bratislavom Gašićem

Reč je o listama „Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje“ i „Za pravednu Srbiju-Demokratska stranka“.

Novo ime kod SNS-a je Ivan Manojlović, portparol kruševačkog odbora SNS, koji je u žižu dospeo posle čuvenog Gašićevog gafa u Trsteniku, kada je govorio da je novinarka Zlatija Labović „instruisana da provocira ministra odbrane“.

Prema njegovim rečima “tajkunsko-mafijaški lobi platio je nekoliko miliona evra da se Gašić skloni sa mesta ministra odbrane”.

SNS se ogradio od ovakvog istupa, ali to Manojloviću nije bilo prepreka da se nađe na listi na visokom 64. mestu.

Najbolje kotirana, na 24. mestu, jeste psihijatar iz Kruševca Dragana Barišić. Ona je i u prethodnom mandatu bila narodna poslanica, kao i tri njene koleginice – Dr Milena Turk iz Trstenika, Dr Vesna Rakonjac iz Kruševca i Dr Violeta Lutovac iz Varvarina. One su u skupštinskim klupama dve godine uglavnom statirale.

Nova lica kod naprednjaka su Mirko Mihajlović, lekar iz Aleksandrovca, na 155. mestu i njegova koleginica Jelena Miljković iz Ćićevca na 207. mestu.

Listu kandidata SNS iz Rasinskog okruga zatvara pravnica Gradske uprave Kruševac Ines Šljivić.

Od osmoro naprednjaka – čak petoro su lekari.

Na listi “Za pravednu Srbiju-Demokratska stranka” je samo petoro kandidata iz Rasinskog okruga, a najbolje kotiran, na 49. mestu, jeste Dr Branislav Katančević, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke i bivši direktor Specijalne bolnice Ribarska Banja.

 

Foto: RAS Srbija Dr Branislav Katančević najbolje je kotiran na listi DS, nalazi se na 49. mestu

Katančevićev “Pokret za promene” je na lokalnim izborima 2012. godine pobedio u Kruševcu i ušao u koaliciju sa SNS, SPS, JS i DSS, a on sam je bio savetnik tadašnjeg gradonačelnika Bratislava Gašića.

U proleće 2013, zbog kolektivnog prelaska u DS, “Pokret za promene” je izbačen iz koalicije, a Katančević smenjen.

Tri mesta iza Katančevića je bivši “otporaš” i bivši narodni poslanik Srđan Milivojević. Spisak kandidata kompletiraju Ljuban Antić, predsednik odbora DS u Trsteniku, na 126. mestu, diplomirani inženjer elektrotehnike Milomir Marinković na 164. i novinarka Slavka Bondžić iz Aleksandrovca na 170. mestu.

MANOJLOVIĆ BRANIO GAŠIĆA, NAPADAO NOVINARKU

„Bratislav Gašić nije upotrebio ni pogrdne reči ni psovku. Nije čak upotrebio ni reč „mrzim“, već „volim“. I on je čovek od krvi i mesa. Izvinio joj se kao da je, u najmanju ruku, on rekao novinarki da klekne. Kao da ona svojim položajem nije sama ponizila profesiju“, branio je Ivan Manojlović, najverovatnije budući poslanik, tadašnjeg ministra odbrane Gašića.

Izbor: Blic.rs

Link: http://www.blic.rs/vesti/srbija/svaki-drugi-na-listi-za-izbore-lekar-svi-doktori-iz-krusevca-odose-u-poslanicke-klupe/71dck2f

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply