Završetak suđenja za napad na Borka Stefanovića

Завршница суђења за напад на Борка Стефановића

У четвртак, 17. септембра у Вишем суду у Крушевцу биће одржан нови претрес на суђењу оптуженима за напад на заменика председника Странке слободе и правде Борка Стефановића.

Стефановић је нападнут у новембру 2018, када је као лидер Левице Србије кренуо на трибину Савеза за Србију у Крушевцу.

Предвиђено је да буде саслушан вештак Завода за судску медицину из Ниша у вези повреда Борка Стефановића и Бобана Јовановића након чега би заменик јавног тужиоца и заступница одбране изнели завршну реч.

За напад на Стефановића оптужени су Данијел Гмијовић Цафта, Марко Живковић Бувац и Милош Шапоњић Шапа, а суђење је почело изнова у марту ове године, након што је прихваћен захтев адвоката одбране за изузеће судије Биљане Тошковић Сурла.

Гмијовићу, Живковићу и Шапоњићу се суди због сумње да су 23. новембра 2018. у Крушевцу, испред просторија Месне заједнице „Расадник“, где је требало да се одржи трибина „Савеза за Србију“, наоружани палицама и моткама насрнули на Стефановића и активисте Стефановићеве странке Бобана Јовановића и Марка Димића, и нанели им озбиљне повреде као и полицајцу у цивилу Дејану Палибрку.

Сва тројица су раније осуђивани, а један од оптужених Данијел Гмијовић био је сарадник крушевачког криминалца Горана Обрадовића Суше, који је убијен крајем септембра 2014.

Владимир Тодорић, адвокат оштећених, након претходног суђења, одржаног 16. јула, изразио је наду да ће на претресу заказаном за сутра окривљенима бити изречена првостепена пресуда.

(Бета, 09.16.2020)

Link: https://naslovi.net/cir/2020-09-16/beta/zavrsnica-sudjenja-za-napad-na-borka-stefanovica/26211268

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply