Zapaljena vrata kuće Mileta Mede, lidera SNS u Kruševcu

Nepoznata osoba je zapaljivom tečnošću polila i zapalila vrata na kući Miloja Mihajlovića Mede, predsednika Gradskog odbora SNS u Kruševcu, preksinoć oko 20 sati.

U trenutku izbijanja požara, koji je pričinio samo materijalnu štetu, Mihajlović je bio na stranačkom skupu u Pepeljevcu dok su se u kući nalazile njegova supruga Gordana i njena sestra.

– Supruga je čula neko lupkanje i škljocanje na terasi i oko vrata pa je izašla da vidi šta se dešava. Kada je otvorila vrata plamen je suknuo uvis. U dvorištu smo imali zemlju za cveće, a ona ju je iskoristila da je nabaca na plamen. Stazu koja se zapalila izbacila je u dvorištu. Ubrzo su stigli vatrogasci i policija – priča Mihajlović.

Prema saznanjima „Blica“, osoba koja je zapalila vrata koristila je neku vrstu „Molotovljevog koktela“.

Miloje Mihajlović –  Mile Meda

Jedan od stanara iz susedne zgrade video je kako nepoznati muškarac istrčava iz dvorišta prema zgradi vrtića „Neven“, a potom skreće u jednu od uličica.
Policijska uprava je izdala saopštenje u kojem se navodi da „policijski službenici intenzivno tragaju za izvršiocem krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti“.

Mihajlović je dugo godina bio istaknuti funkcioner i narodni poslanik Socijalističke partije Srbije, a od 1998. do 2000. godine predsednik opštine Kruševac. Izvesno vreme je bio i član stranke Baneta Ivkovića, a naprednjacima se priključio odmah po osnivanju.

 

Nije se nikom zamerio
– Zaista ne znam ko bi imao razlog da mi nešto ovako uradi. Uvek sam se trudio da svima pomognem. Nikome se nisam zamerio. I u predizbornoj kampanji ne napadam nikoga i trudim se da budem blag. Verovatno je sve ovo zbog mog političkog angažovanja – pokušava Mihajlović da dokuči motive paljevine.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply