Zajedno za Srbiju ima odbornike u Skupštini Kruševca

“Zajedno za Srbiju” u skupštini Kruševca

U Kruševcu je formiran Incijativni odbor za osnivanje stranke “Zajedno za Srbiju”, kojem je pristupilo 25 donedavnih članova DSa iz Kruševca.

“Zajedno za Srbiju” u skupštini Kruševca

 

Miodrag Đidić je rekao da su odboru pristupili i jedan od osnivača DS-a u Kruševcu Ranka Radonjić i donedavni predsednik Okružnog odbora DS Goran Krasić. Po njemu, Zajedno za Srbiju je do sada pristupnicama u Kruševcu podržalo 180 ljudi, od kojih je devedeset odsto bivših članova Demokratske stranke.

“Cilj je da u buduću stranku ‘Zajedno za Srbiju’ ulaze ne samo bivši članovi DS, već i ljudi koji se do sada nisu bavili politikom, a žele da podrže naš program”, kazao je Đidić

Đidić je kazao i da će ubuduće u lokalnom parlamentu on i Goran Krasić biti odbornici Zajedno za Srbiju i da očekuje da neće biti jedini.

DS je do sada imala 12 odbornika, ali i nakon odlaska ova dva, imaće ipak više nego do sada nakon što asimiliraju Pokret za promene. Nakon spajanja, DS će biti najveća stranka u Kruševcu. Deset preostalih poslanika DS (ako ih još ne napusti) i 17 PzP (ako njih niko ne napusti), čini ukupno 27 odbornika. SNS, kao druga najveća grupacija imaće 19 odbornika.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply