Za uređivanje Aerodroma Rosulje kod Kruševca namenjeno 300 miliona dinara, najnovija je odluka Vlade Srbije

Vlada opredelila sredstva za velike investicije u Kruševcu – Za aerodrom Rosulje 300 miliona dinara

Aerodrom Rosulje (Foto: YouTube/screenshot)

Vlada Srbije je za narednu godinu opredelila sredstva za realizaciju nekoliko projekata u Kruševcu, pre svega za aerodrom Rosulje i novu deponiju, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Momirović je, nakon razgovora sa gradonačelnicom Kruševca Jasminom Palurović, precizirao da će sa približno 300 miliona dinara biti finansirana uzletno-sletna pista dužine 830 metara i ograda oko aerodroma, preneo je sajt Vlade Srbije pisanje Tanjuga.

S- a tim investicijama ćemo u budućnosti pozicionirati aerodrom tako da ga možemo razvijati do međunarodnog nivoa, objasnio je on i dodao da pista neće moći da primi velike avione, ali će omogućiti dalji razvoj ove zračne luke – kazao je ministar.

On je podsetio i na to da su ranije investirana 24 mil EUR u postrojenje za preradu otpadnih voda i izgrađeno 60 kilometara kanalizacionih kolektora, ocenivši da je po tehnologiji ovog postrojenja Kruševac lider u regionu.

Palurović je predočila da je pomenuto postrojenje već u probnom radu i da ima nemerljiv značaj za grad i zaštitu životne sredine.

Prema njenim rečima, ovaj pogon prikuplja sve otpadne vode sa teritorije čitavog grada i prigradskih naselja, uz mogućnost da se ubuduće na njega priključe i okolna sela.

Sagovornici su, kao sledeći veliki projekat na kome će se raditi, najavili izgradnju nove deponije za primanje i preradu čvrstog otpada na lokaciji Srnje.

Izvor: Ekapija.com
Link: https://www.ekapija.com/news/3103929/vlada-opredelila-sredstva-za-velike-investicije-u-krusevcu-za-aerodrom-rosulje-300

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply