Za rad u Nemačkoj raspisan konkurs za 250 medicinskih sestara

medicinska sestra rad u nemackoj

Nacionalna služba za zapošljavanje je oglasila slobodna radna mesta u SR Nemačkoj za 250 radnika za zdravstvenu negu u bolnicama, konkurs traje do 5. marta.

medicinska sestra rad u nemackoj

Traže se kandidati koji imaju završenu srednju medicinsku školu i to medicinska sestra tehničar opšteg ili pedijatrijskog smera i koji imaju položen stručni ispit. Od kandidata se očekuje poznavanje nemačkog jezika na elementarnom nivou, minimum A2 nivo, prema Evropskom referentnom okviru za jezike, kaže direktor Nacionalne službe za zapošljavanje filijale u Kruševcu Predrag Marković. Oglas je objavljen u skladu sa Sporazumom o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Srbije u Saveznoj Republici Nemačkoj koji je potpisan u januaru ove godine. Prednost će imati kandidati sa radnim iskustvom u struci, a u obzir će dolaziti kandidati koji su prijavljeni na evideciju Nacionalne službe za zapošljavanje u statusu nezaposlenog lica.

Potrebna dokumenta treba dostaviti filijali NSZ u kojoj je kandidat prijavljen, poštom ili preko sajta www.nsz.gov.rs gde je i postavljen tekst oglasa. Radni odnos se zasniva na određeno vreme, a nakon nostrifikacije diplome, najkasnije za 12 meseci, može se zasnovati i na neodredjeno. Početna plata iznosi 1 900 evra bruto, do priznanja diplome za zdravstvenog radnika.

Izvor: RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply