Za novi socijalni program u IMK 14. Oktobru se prijavilo oko 730 radnika

Oko 730 radnika Industrije mašina i komponenata „14. oktobar“ iz Kruševca prijavilo se za odlazak iz fabrike kroz socijalni program, rečeno je u utorak Beti u Samostalnom sindikatu te fabrike.

 

Predsednik sindikata Ljubiša Velimirović rekao je da su zaposleni nezadovoljni jer je nadoknada od 300 evra po godini staža, koliko je bilo proslse godine, sada smanjena na 200 evra po godini.

„Anketiranje je završeno. Prijavilo se oko 730 radnika i stručne službe sada to obradjuju, razvrstavaju po opcijama za koje su se zaposleni odlučili. Kompletni podaci do petka treba da budu dostavljeni Ministarstvu rada“, rekao je Velimirović.

On je rekao da medju zaposlenima vlada veliko nezadovoljstvo jer je socijalni program dogovoren još prošlog decembra, kada se za odlazak iz fabrike izjasnilo 617 radnika, a više od polovine, odnosno njih 350 se tada odlučilo za opciju 300 evra po godini staža.

„Celu godnu smo živeli u ubedjenju da će biti tako i nadležni su to i u više navrata obećali. Radnici su planirali da vrate dugove, možda počnu nešto da rade, a sada dobijaju znatno manji iznos“, objasnio je Velimirović.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply