Vrtići u Kruševcu prokišnjavaju a Jedinstvena Srbija zapošljava nove partijske kadrove!

Obilne padavine u poslednjih nekoliko dana napravile su velike probleme u kruševačkim vrtićima, jer na većini objekata krov prokišnjava. Roditelji su ogorčeni, dok u Dečjoj ustanovi „Nata Veljković“ ističu da je stanje takvo već godinama i da nemaju dovoljno para da saniraju ravne krovove. Za to vreme dok krovovi prokišnjavaju rukovodstvo Nate Veljković koje je iz redova Jedinstvene Srbije je u radni odnos primilo nebrojano puno radnika na održavanju kojima je jedini posao primanje plate, ali ne i održavanje zapuštenih objekata!

– Vrtić „Labud“ je bukvalno bio poplavljen. Kofe svuda postavljene da se uhvati voda koja probija kroz plafon, na sred hodnika teče reka, moja deca su šljapkala kao Pepa Prase. Jedva sam im objasnio da to nije zabavno, da je tužno što je stanje takvo. Tetkica mi je rekla da ne stižu da pokupe vode koliko uspe da se slije. Krov je bušan kao sito! – priča roditelj Ivan Starinac.

U vrtiću „Labud“ kažu da situaciju nije tako dramatična kao što tvrde roditelji, ali priznaju da im zgrada već četiri godine prokišnjava.

– Na tavanici u hodniku imamo veliku fleku od vlage. Ona ovoga puta nije procurela, ali je zato voda kapala na drugim mestima. Zgrada vrtića ima ravan krov, a problemi nastaju jer nam huligani lome crep i skidaju oluke. Posle radnog vremena tinejdžeri iz okoline se penju na krov, skaču, lome crepove i onda kada počne kiša voda curi na sve strane. – pravdaju se u vrtiću „Labud“ pokazujući vlažne zidove.

U Dečjoj ustanovi „Nata Veljković“, koja brine o oko 3.000 mališana, ističu da su nemoćni da reše problem sa prokišnjavanjem objekata.

– Kada su ovako velike kiše, kao poslednjih dana, gotovo da nema vrtića koji ne prokišnjava. Ja sam dugo radila u vrtiću „Golub mira“ u naselju Ujedinjene nacije koji je identičan kao i vrtić „Labud“. Zbog ravnog krova stalno je prokišnjavao. Skoro svake godine je rađena sanacija krova i imala sam utisak da svaki put kada se to uradi voda curi sve više i više. – objašnjava Slobodanka Rakonjac, zamenik direktora Dečje ustanove „Nata Veljković“.

Sedište dečje ustanove je u vrtiću „Neven“, gde prilikom velikih kiša takođe imaju probleme sa površinskim vodama, zbog čega je dvorište često poplavljeno.

– Kao ustanova nemoćni smo da sami rešimo ovaj problem, jer nemamo dovoljno sredstava. Jedino što možemo je da obezbedimo radnu snagu od naših pomoćnih radnika. Da bi se poptuno sanirali krovovi na svih deset vrtića potrebno je mnogo više para. – dodaje Slobodanka Rakonjac.

U nevremenu pre dve godine u vrtiću „Leptirić“ i na objektu u Mudrakovcu je stradao krov. Radovi na rekonstrukciji su trajali mesecima. U poslednjih 25 godina u Kruševcu je izgrađen samo jedan vrtić, u naselju „Vlado Jurić“. Pre dve godine Kruševac je dobio dva montažna vrtića u kojima bi trebalo da bude mesta za oko 250 mališana. Uprkos brojnim obećanjima, ova dva objekta još uvek nisu stavljena u funkciju.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply