Vrtić Naša radost na meti huligana

ograda na vrticu nasa radost

Vrtić „Naša radost“ godinama je na udaru vandala, koji, uprkos čestim intervencijama pripadnika Policijske uprave i Komunalne policije, iznova ruše ogradu i ugrožavaju bezbednost dece. Gradonečelnik sa saradnicima obišao vrić i najavio rešavanja ovog problema u roku od mesec dana.

ograda na vrticu nasa radost

Da za neke ljude ne postoji granica drskosti potvrđuje primer vrtića „Naša radost“ kod buvljaka. Pojedini žitelji romskog naselja „Marko Orlović“, uporno ruše i odnose metalnu ogradu, stvaraju divlju deponiju, ostavljaju životinje bez kontrole, a sa onima koji i pokušaju da im se suprotstave, fizički se obračunavaju. Čak su, u par navrata, ulazili u prostorije vrtića, iako su ulazna vrata uglavnom zaključana.

– Kada majstori postave ogradu, oni je istog dana skidaju, naočigled svih nas – kaže vaspitačica, Snežana Ralić.

– Imamo problem i sa ulaskom pasa, konja i drugih životinja, deca iz romskog naselja vrše nuždu na terasi, a za vreme ručka, kada provetravamo prostorije, oni pale gume… Čak su nedavno bacili dva mrtva pacova na ulazu u vrtić.

Pored toga, deca su postala su i stalna meta pasa lutalica, koji se u čoporima skupljaju u blizini predškolskih ustanova, a prošlog leta konji iz obližnje romske mahale “Marko Orlović” preskakali su razvaljene ograde dvorišta, dok su vaspitačice pokušavale da zaštite decu…

Ona apeluje na lokalnu samoupravu da pokuša da reši problem, jer video nadzor i čuvar nisu uspeli da sačuvaju objekat od naleta vandala, koji su polomili kamere, ne prezajući ni od organa reda.

– Imamo dobru saradnju sa Policijskom upravom i Komunalnom policijom, koji dolaze na svaki naš poziv, ali, uprkos tome, oni nastavljaju po svome. Što se tiče bezbednosti dece, roditelji nemaju razloga da se plaše, jer vaspitno osoblje i svi zaposleni brinu o njima – uverava Snežana Ralić.

Povodom ovog problema gradonačelnik Kruševca sa zamenikom, obišao je vrtić “ Naša radost“, u cilju pronalaženja rešenja i preduzimanja konkretnih koraka kako bi se obezbedio nesmetan rad i bezbednost dece i zaposlenih u ovom vrtiću.

Najavljeno je postavljanje novih kamera za video nadzor i podizanje zida na mestu dosadašnje ograde, koja nije u funkciji, zbog učestalih krađa njenih pojedinih delova. Takođe, biće promenjen i režim rada čuvara u ovoj dečijoj ustanovi, a najavljena je i pojačana kontrola pripadnika Komunalne policije.

Rok za realizaciju  planiranih aktivnosti je mesec dana, a u delegaciji koja je bila u radnoj poseti, bili su i direktor JKP Kruševac Boban Kostić, načelnica Odelejenja za inspekcijske poslove, Snežana Radulović, načelnik Komunalne policije grada Kruševca, Jovica Vesić.

Ovom prilikom, zamenik direktora Predškolske ustanove „Nata Veljković“, Slobodanka Rakonjac, demantovala je navode iz medija, da se deca ispisuju iz ovog vrtića, navodeći podatak da se nedavno upravo u ovaj vrtić upisalo 10 -oro novih mališana.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply