Vredna donacija bračnog para Miladinović iz Švajcarske kruševačkoj bolnici

Dobrotvori Dragica i Dragan Miladinović

Miladinovići poklonili opremu za kruševačko porodilište – Vredna donacija bračnog para Miladinović iz Švajcarske kruševačkoj bolnici: Humanitarni rad pričinjava nam ogromno zadoljovstvo, a ovim donacijama poboljšavamo uslove za rad i tretman pacijenata

 Dobrotvori Dragica i Dragan Miladinović

Dobrotvori Dragica i Dragan Miladinović

KRUŠEVAC – Bračni par Miladinović, koji godinama živi i radi u Švajcarskoj, dopremio je vrednu donaciju Ginekološko-akušerskom odeljenju kruševačke bolnice. Ovo je treća donacija koju su Miladinovići prosledili ovdašnjem zdravstvu za protekle dve godine.

– Dobili smo četiri kreveta (ginekološki, krevet za preglede, transportni i bolnički), četiri ginekološke lampe, koje se mogu koristiti za manje hirurške intervencije, jednu velika lampu za porođajnu salu, kao i veći broj aparata za merenje krvnog pritiska – napominje dr Dejana Milojević.

Dragan i Dragica Miladinović su pre dve godine iz Kantonalne bolnice Obvalden iz Švajcarske, zajedno sa prijateljima, obezbedili 65 automatizovanih bolničkih kreveta sa dušecima, 250 kilograma posteljine i 500 kompleta uniformi za srednji medicinski kadar i drugo osoblje. Vrednost te donacije iznosila je oko 200.000 evra.

– Humanitarni rad pričinjava nam ogromno zadoljovstvo, a ovim donacijama poboljšavamo uslove za rad lekara i medicinskog osoblja i tretman pacijenata – kažu Miladinovići.

I u jednom od prethodnih „darivanja“, Švajcarci srpskog porekla posebnu pažnju obratili su na najmlađe. Tako je poklonjen i sto za povijanje beba, ali i 15 bolničkih kreveta, više od 30 nahtkasni za bolesničke sobe, sedam televizora i četiri lampe za operacione sale.

Izvor: Novosti.rs

Link: http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:603361-Miladinovici-poklonili-opremu-za-krusevacko-porodiliste

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply