Vojnici ubuduće pošteđeni šišanja trave, JKP Kruševac angažovan za održavanje zelenila!

Vojnici više neće šišati travu oko kasarni

Vojnici više neće šišati travu oko kasarni

Vojnici više neće šišati travu oko kasarni

 

U Ministarstvu odbrane Srbije održan je sastanak s predstavnicima komunalnih preduzeća koja se bave zelenilom u Beogradu, Novom Sadu i Kruševcu, o zakonskim mogućnostima da te organizacije preuzmu održavanja zelenih površina u vojnim objektima.

 

Do sastanka je došlo na inicijativu ministra odbrane Zorana Đorđevića, koji je rekao da je osnovni cilj Ministarstva odbrane da „zelene površine budu kvalitetno održavane, kao i do sada“.

Cilj incijative je i da se omogući javnim komunalnim preduzećima da „eventualno zaposle nove ljude, dok će pripadnici vojske biti isključivo posvećeni obuci i jačanju vojničkih veština“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Mislim da se uključivanjem javnih komunalnih preduzeća postiže dvostruka dobit – vojnici će biti zadovoljniji, imaće više vremena za obuku i osposobljavanje, a stručne službe će obavljati svoj posao za koji će biti adekvatno plaćene“, rekao je Đorđević.

Na sastanku su dogovoreni naredni koraci koji treba da doprinesu da održavanje zelenih površina u vojnim objektima što pre preuzmu javna komunalna preduzeća.

Prvi od njih jeste precizna procena površina i radova koje je potrebno preduzimati u svakom od objekata.

Đorđević se nedavno sastao i s predstavnicima javnih preduzeća „Srbijašume“ i „Vojvodinašume“, koje bi trebalo da preuzmu održavanje šumskih kompleksa u vojnim objektima.

Izvor: N1

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply