Vojislav Šešelj u Kruševcu!

Vojislav Šešelj u Kruševcu

Šešelj: Za mene će glasati oni koji su protiv vlasti u jednim rukama

Vojislav Šešelj u Kruševcu

Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je u Kruševcu da jedini u drugom krugu može da pobedi kandidata SNS-a Aleksandra Vučića i da će tada dobiti podršku glasača koji su protiv toga da sva vlast bude u „jednim rukama“.

„Mislim da je nemoguće da ne prođem u drugi krug. Ko bi to drugi prošao? A ko osim mene u drugom krugu može da pobedi Aleksandra Vučića?“, rekao je Vojislav Šešelj u Kruševcu, odgovarajući na pitanje koga bi podržao u drugom krugu ukoliko ne uđe u drugi krug.

Vojislav Šešelj je na centralnom trgu u Jagodini razgovarao s građanima, kojima je rekao da je optimista pred izbore, jer vidi narod želi da menja stvari.

Kako je rekao, svaka vlast mora da ima kontrolu, a jedino on može da kontroliše Vučića i njegovu vladu.

Šešelj, koji je održao konferenciju za novinare na centralnom gradskom trgu, ocenio je da će u drugom krugu za njega glasati svi oni koji su protiv toga da sva vlast u Srbiji bude u jednim rukama.

„Demokratska politička teorija je izmislila princip podele vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku da bi jedna vlast drugu kontrolisala. Sad je vlast sva u jednim rukama. Mislim da pobedim Vučića na televizijskom duelu i to će doprineti sveukupnoj pobedi“, rekao je Šešelj.

Lider radikala je izrazio uverenje da bi kao neko ko je kvalifikovan, obrazovan, ima veliko političko iskustvo i dosta energije, sa predsedničke funkcije mogao da kontroliše Vučića i Vladu, za razliku od ostalih kandidata koji, kako je rekao, to ni zajedno ne bi mogli da učine.

Šešelj je rekao da u podršku naroda ne sumnja jer ga, kako je kazao, nikada nije prevario niti obmanuo.

Govoreći o Kosovu, rekao je da treba prekinuti pregovore sa Prištinom dok se ne realizuje obećana Zajednica srpskih opština i dok se od EU ne dobiju garancije o poništavanju odluka „otpadničke Vlade u Prištini da se otme srpska državna imovina“ i podsetio da je ključni zahtev da se pregovarački proces vrati u UN.

Ponovio je da je protiv ulaska Srbije u EU, a za integracije sa Rusijom i drugim prijateljskim zemljama.

Dodao je da SRS nije protiv saradnje sa EU, ali da želi saradnju „na ravnopravnoj osnovi – vi nama carine, mi vama carine, vi nama kvote mi vama kvote“.

 

Izvor: Beta, Tanjug

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply