Voda u Kruševcu i dalje nije ispravna za piće

voda

U laboratoriji kruševačkog Zavoda za javno zdravlje trenutno se ispituje  mikrobiloška i hemijska ispravnost  vode iz gradskog vodo sisitema  izjavio je za Radio televiziju Kruševac dr Mihajlo Petković. Rezultati ispitivanja uzoraka vode saopštiće se posle 12 sati. Do tada se voda ne preporučuje za piće i pripremanje hrane.

voda

Sistem se stabilizuje, a voda se izbistrila, izjavio je direktor kruševačkog Vodovoda Slobodan Lazić. Kakav je kvalitet vode znaće se nakon objavljivanja zvaničnih rezultata analiza Zavoda za javno zdravlje.

U Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod Kruševac“ povodom novonastale situacije održan je prošireni kolegijum kome su prisustvovali i predstavnici Zavoda za javno zdravlje Kruševac . Očekuje se da saopštenja za javnost o ispravnosti vode budu prosleđena posle 12 sati. Prema nezvaničnim informacijama biće smenjen odgovorni rukovodilac, zbog čijeg propusta su danas potrošači bili bez vode za piće iz gradske mreže.

Zavod za javno zdravlje preporučuje da se voda ne koristi za piće i pripremanje hrane. Voda se može koristiti za sve sanitarno-tehničke potrebe. Voda iz cisterni je pod kontrolom Zavoda za javno zdravlje Kruševac i može se koristiti za piće. O svim daljim promenama vezanim za kvalitet vode za piće, javnost će biti redovno obaveštavana. Zavod za javno zdravlje Kruševac nastavlja sa redovnim praćenjem zdravstvene ispravnosti vode za piće iz gradske mreže, navodi se u saopštenju.

Svi  delovi grada trenutno imaju tehniču vodu koja nije za piće i spremanje hrane. Snabdevanje vodom za piće,  organizovano je iz cisterni koje su postavljne: kod Bolnice, Kosturnice, Doma Jefimija, u naselju Ujedinjene nacije, kod Gerontološkog centra, ispred kafane Top, kod škole Jovan Popović i u Rasadniku. Osim ovih šest cisterni Javnog preduzeća Vodovod Kruševac, uključene su još tri mobilne – cisterna Javnog Komunalnog koja obilazi naselja Ujedinjene Nacije i Rasadnik, cisterna Vatrogasnog doma koja dopunjuje postojeće i cisterna Voske koja snabdeva područje oko škole Jovan Popović.

Prema rečima pomoćnika direktora za tehnička pitanja kruševačkog Vodovoda Živorada Predolca u toku je ispiranje gradske mreže.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply