Voda iz gradskog vodovoda neispravna za piće

vodovod krusevac

Zbog zamućenja u magistralnom cevovodu, voda iz kruševačkog Vodovoda se ne preporučuje za piće i pripremanje hrane, saopštio je Zavod za javno zdravlje.

vodovod krusevac

Voda se zamutila zbog povećane potrošnje u prethodnih nekoliko dana i usled otvaranja ventila koji je podigao mulj u cevima, rekli su u kruševačkom Vodovodu.

„U prepodnevnim časovima, nakon pojave mutnoće u vodi, izvršeno je uzorkovanje vode za piće iz mreže gradskog Vodovoda i na osnovu dobijenih rezultata hemijske analize, preporučuje se da se voda ne koristi za piće, a može se koristiti za sanitarno – tehničke potrebe“, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje.

U saopštenju se navodi da će gradjani vodom za piće moći da se snabdevaju iz cisterni koje su postavljene na više lokacija, a ta voda je, kako se ističe, pod kontrolom Zavoda za javno zdravlje.

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić kazao je Tanjugu da će zbog nastale situacije zatražiti odgovornost nadležnih.

„Danas ćemo održati hitan sastanak u gradskoj upravi i tražiću da nadležni u Vodovodu budu smenjeni“, rekao je Gašić i dodao da je od direktora Vodovoda već zatražio da održi kolegijum i utvrdi odgovornost. Kako se navodi u saopštenju Zavoda za javno zdravlje, ova ustanova će nastaviti redovno praćenje zdravstvene ispravnosti vode za piće.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply