Vladica Petrović reizabran po treći put za direktora FAM-a

Vladica Petrović po treći put direktor FAM-a

Владица Петровић, нови-стари директор ФАМ-а (Фото Р. Станковић)

 

Kruševac – Nadzorni odbor Fabrike maziva FAM Kruševac a. d. izabrao je Vladicu Petrovića, dipl. hemičara, za generalnog direktora tog preduzeća. Petrović je tako dobio i treći mandat na čelnoj funkciji fabrike koja je lider na domaćem tržištu u oblasti proizvodnje motornih ulja i maziva.

 

Povodom izbora, Petrović za „Politiku” kaže da novi mandat doživljava kao priznanje za ono što je, sa svojim saradnicima, uradio na spasavanju fabrike od stečaja i dokazivanju da može uspešno da posluje i posle tereta duga od više desetina miliona evra koje je FAM „dobio” u vreme poslovanja u okviru Nibens grupe Mila Đuraškovića (posle privatizacije), ali i kao poverenje za još teži period koji sledi.

To preduzeće će, posle dogovora sa poveriocima u Privrednom sudu u Kraljevu, u desetogodišnjem periodu (uz grejs period od dve godine) morati da otplati oko 18 miliona evra.

– Iako smo dokazali da možemo tržišno da poslujemo i ostvarujemo profit, moraćemo još više da radimo u narednom periodu, a za to, s obzirom na tehničko-tehnološke i kadrovske potencijale, kao i na poziciju na tržištu, imamo sve uslove. Radnici i moji saradnici su na to spremni, tako da u novi direktorski mandat ulazim optimistički – kaže Petrović.

Izvor: Politika.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply