Vlada Srbije će održati sednicu u Kruševcu na Vidovdan

Državni vrh Srbije trebalo bi da se za Vidovdan okupi u Kruševcu na svečanoj sednici Vlade, koja bi simbolično na ovaj važan datum bila upriličena u prestonici cara Lazara, saznaje „Alo!“ u vrhu Srpske napredne stranke.

Detalji ove ideje koju je inicirao gradonačelnik Bratislav Gašić još se razrađuju, a tog dana u Kruševcu očekuje se i pozitivan signal Evropske unije za dodeljivanje datuma Srbiji za početak pristupnih pregovora.

Državni vrh trebalo bi da 28. juna u prestonom gradu cara Lazara obeleži Vidovdan, ali i dočeka pozitivnu odluku EU o datumu

Gradonačelnik ovog grada i potpredsednik SNS-a za “Alo!” kaže da bi mu bila čast da se u Kruševcu na ovaj važan dan okupi državni vrh.

– Svečana sednica Vlade u Kruševcu za nas bi bila vrlo značajna i naravno da bi mi bilo izuzetno drago da tu ideju i sprovedemo u delo! Mislim da nema potrebe da posebno ističem koliko je Vidovdan značajan za celu Srbiju, a posebno Kruševac kao prestoni grad cara Lazara. Da srpski narod konačno počne da za Vidovdan vezuje i lepe stvari, a ne samo stradanje.

Očekujemo pozitivnu odluku EU, a toga dana bi i predsednik Srbije Tomislav Nikolić trebalo da položi cveće na Spomenik kosovskim junacima, a Aleksandru Vučiću da bude uručena i Vidovdanska nagrada – kaže Gašić za naš list. On dodaje da će odluka o nagradi vicepremijeru i lideru naprednjaka biti doneta na sednici Skupštine grada 21. juna.


Domaćin: Bratislav Gašić

U iščekivanju odluke Evropskog saveta o dodeljivanju datuma našoj zemlji za početak pristupnih pregovora, potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić u okviru posete Nemačkoj danas će u Bundestagu razgovarati s poslanicima vladajuće koalicije CDU/CSU, od čije odluke zavisi zeleno svetlo Nemačke. Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer poručio je da na zasedanju Saveta Evropske unije 28. juna Srbija može da očekuje zeleno svetlo za početak pregovora i naglasio da bi u tom slučaju odmah mogla da počne priprema pregovaračkog okvira, dok bi formalni datum na jesen odredilo Predsedništvo EU.

– Mislim da Srbija može da očekuje ono što su predložili visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton i evropski komesar za proširenje Štefan File, a to je da se krene ka otpočinjanju pregovora. Ono što bi Srbija, takođe, trebalo da uradi kada dobijemo zeleno svetlo, nadam se 28. juna, jeste da formira pregovarački tim i odredi glavnog pregovarača, koji je kompetentan za sva pitanja vezana za EU – naglasio je Dežer.

Novi miting na Vidovdan!

Dok državni vrh bude slavio u Kruševcu, u Beogradu će se organizovati novi protest! Politički predstavnici Srba sa Kosova pozvali su juče na održavanje ranije najavljenog svesrpskog mitinga na Vidovdan, 28. juna, na Trgu republike. Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić rekao je da “očekuje da patriotske stranke i udruženja u Srbiji preuzmu organizaciju ovog skupa”.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply