Vitez Bata od Kruševca – nova titula za ministra, bivšeg gradonačelnika

Bratislav Gašić, ministar odbrane,

Bratislav Gašić dobio je od stranačkih kolega iz Kruševca titulu „vitez od čarapanije prvog reda“, kao i zahvalnicu za uloženu harizmu i šarm u napredovanju Srpske napredne stranke(?!)

Bratislav Gašić, ministar odbrane,

 

 

 

Ministar odbrane Bratislav Gašić postao je „vitez od čarapanije“, i to prvog reda. A lik čelnika resora vojske našao se čak i na „zlatnom“ dukatu – ordenu s likom Bratislava Gašića, kao i na umetničkom delu – ulju na platnu.

Naime, Gašić je od svojih kruševačkih saboraca, omladinaca Jovane Mihajlović, Nenada Dejanovića Piže, Sanje Spasić i Nikole Filipovića dobio zahvalnicu za uloženi trud i šarm (?!) u napredovanju SNS, zahvaljujući kojoj je postao vitez.

Neprocenljiv doprinos

– Hvala vam za uloženi trud, energiju, harizmu, ambiciju, šarm i svestrani doprinos u napredovanju SNS i prezentiranju grada Kruševca u najlepšem svetlu – piše na zahvalnici kojom su se omladinci SNS iz Kruševca pohvalili na društvenim mrežama, koje su se usijale zbog komentara na račun „viteza Bate“.

– Ne vidim šta je tu loše i smešno. Čuo sam da se to pojavilo na društvenim mrežama i da se od toga pravi cirkus, ali zaista ne vidim zbog čega. To je bilo još pre dve godine na nekoj stranačkoj proslavi. Naši omladinci iz Kruševca napravili su zahvalnicu i zlatnik s mojim likom i poklonili mi. To mi je draga uspomena, što bih se stideo – kaže nam Gašić i dodaje da je čitavom cirkusu na Tviteru i Fejsbuku kumovao njegov prethodnik Dragan Šutanovac.

– Najpre sam ja pokrenuo pitanje trošenja para iz budžeta ministarstva za koine s njegovim imenom koje je poklanjao, a onda je on zamenio teze i plasirao priču o zlatniku s mojim likom – kaže Gašić.

Samo pljušte pokloni

Koliko „viteza od Kruševca“ vole u rodnom gradu, pokazuje i neobičan poklon koji je dobio od vlasnika najveće kruševačke privatne firme „Viva 92“.

Istina je da sam od njega dobio na poklon ulje na platnu, na kojem je moj portret, Crkva Lazarica i obeležja grada Kruševca. To je lični poklon koji sam uredno prijavio. Slika mi je okačena u dnevnoj sobi u vikendici – kaže Gašić.

Ih sad…
NE ŠLIHTAM SE ŠEFU

Nenad Dejanović Piža, funkcioner SNS u Kruševcu i jedan od inicijatora zahvalnice Gašiću, kaže za Kurir da mu nije bila namera da se „šlihta šefu“. Ne vidi ništa sporno ni u zlatnom dukatu i kaže da će dati orden i novinarima Kurira.

– Svi oni koji su vredni, odgovorni, koji ulažu svoj maksimum da poboljšaju stanje u svom gradu, društvu i državi zaslužuju neku vrstu zahvalnosti, pa i zahvalnice. Ako i vi radite profesionalno, smatram da zaslužujete zahvalnicu – kaže Dejanović.

Šutanovac
ŽETONI S MOJIM POTPISOM SU JEFTINI

Odgovarajući na prozivke Gašića, Dragan Šutanovac kaže da žeton na kojem je njegov potpis košta manje i od običnog priveska.

– To je samo mali i jeftini znak pažnje koji sam kao ministar poklanjao i ništa više – naglašava Šutanovac.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply