Vikend Prognoza za Kruševac: U nedelju do minus 12, u utorak plus 19

Danas i sutra sneg poslednji put ove zime, a iduće sedmice beli pokrivač brzo će zameniti kiša. Do kraja sledeće nedelje relativno toplo, sa povremenim prolaznim kišama

Vikend obradovaće se, čini se, samo najmlađe sugrađane koji će poslednji put ove zime imati priliku da vide sneg. Beli pokrivač prekriće celu zemlju, ali se neće dugo zadržavati na tlu, jer od sutra stiže toplije vreme uz povremenu kišu.

Najhladnije će, najavljuju prognostičari, biti nedeljno jutro, dok u popodnevnim satima sledi sunčani periodi uz lokalnu oblačnost.

Temperatura će ujutru biti od -12 do -4 stepena, a preko dana do maksimalnih devet stepeni Celzijusovih. Već u ponedeljak temperature u nekim delovima zemlje „popeće se“ na 16 stepeni, a u utorak i do 19 stepeni Celzijusovih.

– U nedelju sunčani periodi sa jutarnjim mrazem uz porast dnevne temperature i topljenje snega – kažu u „Meteosu“. – Od ponedeljka još toplije sa prolaznom kišom na prelazu ka utorku. Do kraja naredne nedelje relativno toplo, ali promenljivo vreme sa povremenim prolaznim kišama.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply