Veterinarska stanica Kruševac – tradicija duga 60 godina

veterinarska

U 2012-toj Veterinarska stanica Kruševac obeležila je jubilej, šest decenija rada, a kako ističu u ovoj javnoj ustanovi, to praktično znači 60 godina iskustva i uspešnog kontakta sa korisnicima.

veterinarska

Podsećajući da je na dužnosti direktora Javne ustanove Veterinarska stanica Kruševac, od jula prethodne godine, Saša Anđelković je u osvrtu na 2012. istakao da je obavljen javni poziv za nabavku lekova i realizovan niz aktivnosti.

„Veterinarska stanica Kruševac je prešla cifru od 6 hiljada osemenjenih krava i 6 hiljada obeleženih goveda, a dobri rezultati ostvareni su u vakcinaciji i revakcinaciji životinja“, kaže Anđelković i dodaje: „U ovom periodu, značajno su popravljeni rezultati, kada je u pitanju realizacija Programa mera zdravstvene zaštite životinja, koje raspisuje Ministarstvo poljoprivrede“.

Prema njegovim rečima ostvarena je izuzetna saradnja sa Veterinarskom inspekcijom i Gradskom upravom. „Ostvarujemo izuzetne kontakte sa Gradskom upravom, u velikoj meri smanjeni su i troškovi poljoprivrednih proizvođača kroz subvencionisano veštačko osemenjavanje goveda, koje preko Fonda za razvoj poljoprivrede finansira Grad Kruševac“, naglašava direktor JU Veterinarska stanica Kruševac.

Anđelković dodaje, da je Veterinarska stanica Kruševac iznela predlog, da se slična mera preduzme i u svinjarstvu. Uz podsetnik da je Veterinarska stanica u neposrednoj vezi sa primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, izneta su očekivanja da će 2013. u ovoj oblasti biti bolja, u odnosu na prethodnu godinu.

Izvor RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply