VEST DANA: Gradonačelnik ugostio muzičara?! Da li je i vama ovo vest dana?

Da nije smešno bilo bi tužno! Gradonačelnik Dragi Nestorović koji svoj posao obavlja tek formalno, zbog plate, u gradu koji svakodnevno umire, u gradu bez posla u kome svakodnevno desetine rednika ostaju bez zaposlenja, gradu u kome još samo državne instititucije funkcionišu, gradu u kome novac primaju samo državni službenici i penzioneri, gradu u kome omladina odlazi na studije i nikada se ne vraća, gradonačelnik je uz prisustvo lokalnih funkcionera ugostio muzičara i to objavio „na sva zvona“ kao da je u posetu došao princ na belom konju koji će vaskrsnutii Kruševac iz mrtvih!

Na TV Radio televiziji Kruševac u svim informativnim emisijama – vestima i u centralnoj informativnoj emisiji Dnevnik od 18 časova najduži prilog je bio o prijemu koji je organizovao gradonačelnik Dragi Nestorović za poznatog muzičara Vladu Georgieva koji jer održao koncert u Hali sportova 10.12.2014. godine.

I ovo nebi bilo ništa neobično, da gradonačelnik ove prijeme organizuje svakodnevno ili barem češće ali i za privrednike i potencijalne investitore, a ne samo za one koji dođu i odu iz grada odnoseći novac, a da pri tome gradu ništa ne ostave.

Gradonačelnik Nestorović je ove godine imao više putovanja po Evropi, ali se na kraju ispostavilo da su to bila samo turistička putovanja, s obzirom da nikakav posao nije ugovoren od tih putovanja. Sa sobom je uvek vodio pun autobus funkcionera, njihovih rođaka i prijatelja, a sve troškove je platio grad Kruševac. Zaključak je da su i putovanja suvišna i nepotrebna, jer nema efekta ili bilo kakve pozitivne najave za ulaganje u posrnuli grad.

Činjenica je da se ništa nije promenilo na bolje od kada je gradonačelnik Dragi Nestorović preuzeo vlast navodi na zaključak da je on na toj poziciji samo zbog plate od 113 000 dinara, o čemu smo već pisali (funkcioneri zadržali velike plate). U prilog tome, da voli novac i da ga više ništa ne interesuje, je i činjenica da je nedavno od bivše firme IMK 14. Oktobar zahtevao hitnu isplatu zaostalih plata. Rukovodstvo 14. Oktobra je započelo isplatu, ali pod pritiskom javnosti se od toga odustalo i gradonačelnik je ostao da čeka za isplatu zajedno sa svim radnicima fabrike kojima takođe nije isplaćen isti ili veći broj zarada.

Da je gradonačelnik Nestorović nesposoban potvrđuje i bivši gradonačelnik, a sada ministar odbrane, Bratislav Gašić, koji je više puta javno kritikovao sadašnjeg gradonačelnika Nestorovića i gradske funkcionere da su nesposobni, nepreduzimljivi i indolentni, jer grad propada a oni ništa ne preduzimaju, misle samo o svom džepu!

U prilog prethodnom, koliko je Nestorović efemerna ličnost u Kruševcu, govore i dela sa otvaranja Bref pogona Henkela, kada je Predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Kruševcu sačekao upravo vojni ministar Bratislav Gašić, a gradonačelnik je na svečanost došao tek da ispoštuje formu i bude prisutan!

Čak i predstojeća gostovanja pevača za novu 2015. godinu i takozvanu srpsku novu godinu, kada će gostovati Hari Mata Hari i Željko Samardžić, nije ugovorio sadašnji gradonačelnik niti se u to mešao, već je bivši gradonačelnik Gašić organizovao „dobrovoljno“ davanje novca anonimnih „donatora“ i ugovorio gostovanja pevača, kao u vremenu dok je on bio na mestu glavnog rukovodioca grada.

Sadašnji gradonačelnik Dragi Nestorović je verovatno najnesposobniji gradonačelnik u istoriji Kruševca. Čak je i prethodni DS gradonačelnik Dragan Jovanović Jovanča makar osemenjavao krave po selima i slikao se u štalama, dok sadašnji povremeno primi nekog u gradskoj upravi i to mu je sav posao, uz turistička putovanja o trošku grada (tj. nas građana koji punimo gradsku kasu).

Jedino pozitivno što se može reći o Dragom Nestoroviću, formalnom gradonačelniku, jeste da ga ne prati nijedna veća afera (ako zanemarimo ono sa isplatom novca iz 14. Oktobra). A razlog tome je što ništa  ni ne radi, nikome se ne zamera, nikoga ne kontroliše, ništa ne preduzima, praktično je nevidljiv u svom obavljanju posla (osim povremeno kao što je ovaj sliučaj primeja Vlade Georgijeva ili turističkih putovanja sa gradskim funkcionerima).

I na kraju ostaje nada da će se neko (onaj ko i dalje odlučuje o svemu u Kruševcu – Bratislav Gašić) setiti da ovde ništa ne funkcioniše kako valja i da će na mesto gradonačelnika postaviti nekog sposobnog ko može podići Kruševac is mrtvačkog sanduka, nekog ko je sposoban da dovede investitore, ko je sposoban da uposli sugrađane, ko je ubedljiv i sposoban da ravnopravno komunicira sa ljudima.

Slažete li se sa ovom konstatacijom, ili možda mislite da smo pogrešili u vezi sa našim gradonačelnikom?

 

Rezultati naše ankete na sajtu potvrđuju pisanje ovog teksta. Na pitanje „Koliko ste zadovoljni sadašnjom vlašću u Kruševcu?„, a podrazumeva se da je na čelu vlastiu gradonačelnik, sugrađani su dali jasan odgovor, da je 83% sugrađana dalo nedovoljnu ocenu funkcionisanja grada, što je poražavajuće. Pogledajte rezultate ankete:

Pogodaka Procenata
Ocena 1
133 83.1%
Ocena 2
14 8.8%
Ocena 5
9 5.6%
Ocena 3
3 1.9%
Ocena 4
1 0.6%
Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply