Verica Kalanović i URS nude alternativu Kruševcu

Iako Ujedinjeni regioni Srbije nisu u vlasti u Kruševcu, oni će u naredna dva meseca ponuditi alternativu za privredni oporavak grada, najavila je Verica Kalanović, i dodala da će kruševačka Industrija mašina i komponenti „14. oktobar“ dobiti svoju novu šansu kroz proizvodnju građevinskih mašina

Podsetivši da će se uskoro potpisati krovni sporazum sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji podrazumeva oko 300 miliona evra ulaganja u poljoprivredu i sisteme za navodnjavanje, Kalanović je objasnila da će na taj način „14. oktobar“ dobiti svoju šansu i nove poslove za proizvodnju građevinskih mašina za čišćenje i kopanje kanala.

Takođe već sama najava izgradnje Moravskog koridora pokazuje da imamo nove strateške partnere, koji su zaintresovani za sve gradove koji se nalaze duž auto-puta, navela je ministarka regionalnog razvoja i članica predsedništa URS-a.

Ona je, govoreći o preduzećima u restrukturiranju, istakla da će ove godine početi njihov oporavak i to ne samo privatizacijom, dolaskom strateških partnera i zajedničkim ulaganjima, već svim tim zajedno, kako bismo, kazala je ministarka, u 2014. godini imali ozbiljan privredni oporavak.

PROČITAJ JOŠ:  Kako je čovek koji je do juče prodavao kafu došao na čelo BIA? Kršenje zakona, psovke, vređanja, sprečavanje da deca dobiju normalnu školu...

Kalanović je prilikom obilaska gradskog odbora Ujedinjenih regiona u Kruševcu, podsetila da je krajem decembra prošle godine potpisan Predugovor o izgradnji dva regionalna auto-puta u Srbiji sa Kineskom korporacijom za puteve i mostove ukupne vrednosti 642 miliona evra, a jedan od njih je i takozvani Moravski koridor.

„Sa potpisivanjem ugovora do kraja februara počeće prava realizacija projekta sa svim pravima i obavezama koje imaju potpisnice, a posle toga će uslediti potpisivanje detaljnog akcionog plana koji je vezan i za aktivnosti i za plaćanja“, kazala je ministarka.

Ona je dodala da, prema preliminarnim dogovorima, ostaje da se u martu formiraju gradilišta i da se na proleće krene sa realizacijom prve etape auto-puta.

„Ovakav projekat neće podrazumevati kompletnu izgradnju ‘deset po deset kilometara’, jer u tih 109,6 kilometara 10 odsto čine mostovi, tako da će se istovremeno raditi i mostovi i trasa“, objasnila je Kalanović, podsetivši da je rok za izgradnju četiri godine.

Nakon obilaska gradskog odbora URS-a, ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave razgovarala je u gradskoj upravi Kruševac sa gradonačelnicima i predsednicima opština kroz koje će proći budući Moravski koridor.

PROČITAJ JOŠ:  Milutin Jeličić Jutka priznao svoj seksualni zločin, pa se sada mesecima čeka na odluku da ode u zatvor!

Izvor: Rasina net

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply