Veliki protest ispred kruševačkog SUP-a protiv bahatosti policajaca, a u znak podrške Medi Grizliju!

Više od 400 Kruševljana okupilo se ispred sedišta Policijske uprave nezadovoljni privođenjem Gordana Raičevića – Mede, vlasnika kultnog kruševačkog lokala „Grizli“

 

Više od 400 Kruševljana okupilo se u subotu uveče ispred sedišta Policijske uprave nezadovoljni zbog privođenja Gordana Raičevića – Mede (56) vlasnika kultnog kruševačkog lokala „Grizli“. Ceo skup je otpočeo ispred popularnog mesta za izlaske u Zakićevoj ulici, da bi potom povorka podrške prodefilovala sve do zgrade PU.

Okupljanje je proteklo bez ikakvih indicenata, a veći broj pripadnika PU obezbeđivao je skup. Da će podrška Raičeviću „izaći“ na ulice bilo je jasno već u toku dana, kada je policija zvanično saopštila da su pripadnici MUP u Kruševcu po odobrenju Osnovnog javnog tužilaštva odredili zadržavanje do 48 sati G.R.(56) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršnjeu službene dužnosti.

-Osumnjičeni je prilikom legitimisanja pružao otpor, vređao i napao policijske službenike – saopšteno je iz PU.

U toku dana, međutim, na društvenim mrežama pokrenuta je akcija „Pravda za Medu, pravda za Grizli“, a počeli su da se javljaju gosti lokala prenoseći da vlasnik „Grizlija“ uopšte nije napao policiju, već da su se policajci koji su se našli u Zakićevoj ulici oko 1,15, nakon što je lokal bio zatvoren, obratili Raičeviću pitanjem što prodaje pivo. On im je, prema priči koja je i sinoć mogla da se čuje ispred „Grizlija“ odgovorio da je lokal zatvoren, da ne laže, već da to čini policijac, kao i da bi trebalo da imaju malo poštovanja prema onome koji uredno izmiruje sve obaveze prema budžetu odakle se finanasira između ostalog i nabavka potrebnih sredstava za rad policije.

– Imam informaciju da su posle nasrnuli na njega, da je on bez opiranja pristao da mu stave lisice, pa su ga odvukli do marice i tamo ga stavili – kaže za „Novosti“ Vladica Ristić, jedan od Kruševljana koji su pružili podršku privedenom vlasniku „Grizlija“.

Kruševljanka Dragana Stevović svedoči da se priključila protestu kada je pročitala o tome na „fejsbuku“.

-„Grizli“ traje 24 godine i tu su oduvek izlazili pripadnici različitih generacija, a o vlasniku nikada ništa ružno nisam čula, verovatno da je otuda i ovakva iritacija ljudi koji su došli da ga podrže – priča Dragana.

#‎PravdaZaMedu‬

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply