Veliki odron na putu od Brusa ka Brzeću

Foto: S. Babović

Mašine se bore protiv odrona na putu Brus – Brzeće. Regionalni put državnog drugog reda, Brus-Brzeće-Kopaonik u prekidu je od jedan sat posle ponoći zbod masovnog odronjavanja na putu u selu Radmanovo na lokaciji Drenjak

 Foto: S. Babović

 

 

BRUS – REGIONALNI put državnog drugog reda, Brus-Brzeće-Kopaonik u prekidu je od jedan sat posle ponoći zbod masovnog odronjavanja na putu u selu Radmanovo na lokaciji Drenjak.

Kako saznajemo na licu mesta, teška mehnizacija pristigla je poslepodne iz Kruševca, a stručnjaci “Kruševacputa”, bore se sa odronima kako bi se reščistio i obezbedio put koji je zatvoren za saobraćaj.

– Sigurno je da su morali dodatne mašine da dovuku kako ne do došlo do još većeg odronjavanja, trenutno rade na saniranju samog brda, jer je neophodno sprečiti moguće opasnosti – navodi za “Novosti” Aranđel Stojković, zamenik komandata Štaba za vanredne situacije opštine Brus.

Da nešto nije u redu na inače vrlo frekventnom putu do popularne turističke destinacije uverili su se i turisti.

– Krenuo sam sa devojkom na Kopaonik, ali smo morali da se vratimo, trenutno smo u Aleksandrovcu kod rođaka, pa ćemo nastaviti put čim to bude bilo moguće – kaže nam Beograđanina Nikola Zdravić.

Samo u jednom danu na teritoriji bruske opštine palo je preko 60 litara kiše po kvadratno metru.Nadležni se bore protiv bujica, klizišta i odrona na još dva mesta.

– Reč je o lokalnim pravima koji su u prekidu u mestu Mala Grabovnica prema Petki i u Vukajlovićima, a od osam registrovanih klizišta neka su ponovo proradila, naše ekipe su na terenu, činimo se što je u našoj moći – poručuje Stojković.

Prema poslednjim informacijama sa terena, stručnjaci su pokušavali da osposobe jednu putnu traku do četvrtka uveče, a saobraćaj bi u oba pravca trebalo da bude prohodan u petak.

Izvor: Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply