Veliki Šiljegovac bez vode zbog oštećenja cevi lokalnog vodovoda!

Oštećen lokalni vodovod kod Kruševca, bez vode 2.800 ljudi

Oštećen lokalni vodovod kod Kruševca, bez vode 2.800 ljudi – Kruševački Štab za vanredne situacije uputio je dve stacionarne i dve mobilne cisterne sa vodom u selo Veliki Šiljegovac, nedaleko od Kruševca, u kojem je zbog oštećenja lokalnog vodovoda bez vode za piće ostalo oko 2.800 stanovnika.

Oštećen lokalni vodovod kod Kruševca, bez vode 2.800 ljudi

Do havarije na lokalnom vodovodu je došlo u četvrtak kada je deblo koje je nosila brza reka oštetilo zaštitne betonske pregrade i samu vodovodnu cev.

Bez pijaće vode ostalo je 2.800 stanovnika u oko 650 domaćinstva, Osnovna škola i zdravstvena ambulanta, kao i poljoprivredna gazdinstva sa sitnom i krupnom stokom.

Štab je, kako je saopšteno, zatražio pomoć nadležnih preduzeća i službi radi sanacije, a radovi na tome bi trebalo da počnu danas popodne.

Prema podacima kruševačkog Štaba za vanredne situacije, Južna Morava je na mernoj stanici Mojsinje u blagom opadanju, odnosno na nivou redovne odbrane od poplava, dok je Zapadna Morava u stagnaciji i ispod redovne odbrane od poplava. Vode drugog reda i bujični potoci su se vratili u svoje vodotokove.

Izvor: N1

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply