UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE NA FEJSBUKU: Otrovani psi u Čitluku?!

Uznemirujuću fotografiju jednog uginulog psa podelili su na svom fejsbuk-profilu,a upozorenje je vrlo brzo krenulo da se širi društvenim mrežama

Foto: Fejsbuk

DESET pasa otrovano je u naselju Čitluk, na periferiji Kruševca,objavljeno je u organizaciji za prava i zaštitu životinja “ORPAK”, gde dodaju da su prema njihovim saznanjima o incidentu obaveštene inspekcije.Uznemirujuću fotografiju jednog uginulog psa podelili su na svom fejsbuk-profilu,a upozorenje je vrlo brzo krenulo da se širi društvenim mrežama.

– Ljudsko zlo ne jenjava. U Čitluku je bačen otrov i stradalo je oko 10 pasa, za mace ne znamo-navode u ORPAK-u.-Obratite pažnju da vam psi bez vašeg nadzora ne izlaze iz dvorišta. Ne dozvoljavajte im da jedu bilo šta sa ulice…

Nemilosrdno ponašanje prema psima i mačkama, nije, na žalost nepoznato u kruševačkom kraju.Pre tri godine je na Čokotinom brdu,pored više od 30 pasa umiralo od gladi, a tu ih je,verovatno ostavljalo više nepoznatih lica i to u dužem vremenskom periodu. Regovali su Kruševljani, ORPAK i veterinari.Javnost je osudila ovaj užas,a na desetine komentara osude objavljeno je i nakon postavljanja najnovije slike iz Čitluka.

– “Zlotvori i ubice”,””i pre par godina je bilo masovno trovanja psa i mačaka,nikada nismo saznali ko to radi”…-neki su od objavljenih komentara ispod uznemirujućeg sadržaja.

O ovakvim incidentima javnost najčešće bude obaveštena putem društveniih mreža. Tako je ovog marta na fejsbuk-stranici “Volim Trstenik” objavljena slika obešenog psa na Novom mostu u trsteničkoj opštini. Pre pet godina je više od 30 otrovanih pasa i mačaka nađeno u selu Poljna.
Životinje su tada uginule u velikim mukama, a pretpostavljalo se da su otrovani kreozanom, starim sredstvom za prskanje vinograda.

Večernje Novosti tekst

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply