Užički i kruševački aerodromi ‘Ponikve’ i ‘Rosulje’ preneti u vlasništvo Republici Srbiji

Užički i kruševački aerodromi ‘Ponikve’ i ‘Rosulje’ preneti Republici Srbiji

Danas su potpisani ugovori o prenosu osnivačkih prava za aerodrome „Ponikve“ i „Rosulje“ s gradova Užica i Kruševca na Republiku Srbiju, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ugovore su potpisali ministarka Zorana Mihajlović, gradonačelnik Užica Tihomir Petković i zamenica gradonačelnice Kruševca Vesna Lazarević.

Time je nastavljena praksa koja je počela sa aerodromima u Nišu i Kraljevu.

Mihajlović, koja je i potpredsednica Vlade Srbije, rekla je da je za to „razlog jednostavan: praksa je pokazala da nam je mnogo lakše da nađemo sredstva i ulažemo u aerodrome kada su oni u okviru jednog preduzeća, a to su ‘Aerodromi Srbije’ „.

Višestruko povećan broj putnika na niškom aerodromu dokaz je, kako je rekla, da možemo da ih razvijamo.

Mihajlović je rekla da će u Aerodrom „Ponikve“ biti uloženo najmanje deset, a procenjuje se i do 20 miliona evra.

Rekla je i da će Bor dobiti novi aerodrom.

Tihomir Petković je rekao da je Užice deset godina pokušavalo da samo pokrene aerodrom, ali u tome nije uspelo jer nema ni kadrovske, ni finansijske kapacitete za to, „i srećni smo da će država preuzeti razvijanje našeg aerodroma“, te je u ime građana Užica zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i potpredsednici Vlade.

Vesna Lazarević je procenila da prenosom vlasništva Aerodroma „Rosulje“ na državu, „Kruševac kreće koracima ubrzanog razvoja“.

„Hvala i predsedniku Srbije i Vladi, posebno potpredsednici Mihajlović, jer su prepoznali strateške ciljeve razvoja Kruševca“, rekla je Lazarević.

(Beta, 01.10.2020)

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply