Užički i kruševački aerodromi ‘Ponikve’ i ‘Rosulje’ preneti u vlasništvo Republici Srbiji

Užički i kruševački aerodromi ‘Ponikve’ i ‘Rosulje’ preneti Republici Srbiji

Danas su potpisani ugovori o prenosu osnivačkih prava za aerodrome „Ponikve“ i „Rosulje“ s gradova Užica i Kruševca na Republiku Srbiju, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ugovore su potpisali ministarka Zorana Mihajlović, gradonačelnik Užica Tihomir Petković i zamenica gradonačelnice Kruševca Vesna Lazarević.

Time je nastavljena praksa koja je počela sa aerodromima u Nišu i Kraljevu.

Mihajlović, koja je i potpredsednica Vlade Srbije, rekla je da je za to „razlog jednostavan: praksa je pokazala da nam je mnogo lakše da nađemo sredstva i ulažemo u aerodrome kada su oni u okviru jednog preduzeća, a to su ‘Aerodromi Srbije’ „.

Višestruko povećan broj putnika na niškom aerodromu dokaz je, kako je rekla, da možemo da ih razvijamo.

Mihajlović je rekla da će u Aerodrom „Ponikve“ biti uloženo najmanje deset, a procenjuje se i do 20 miliona evra.

Rekla je i da će Bor dobiti novi aerodrom.

Tihomir Petković je rekao da je Užice deset godina pokušavalo da samo pokrene aerodrom, ali u tome nije uspelo jer nema ni kadrovske, ni finansijske kapacitete za to, „i srećni smo da će država preuzeti razvijanje našeg aerodroma“, te je u ime građana Užica zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i potpredsednici Vlade.

PROČITAJ JOŠ:  Meštani se pobunili protiv kamenoloma firme Kruševac put tvrdeći da nemaju dozvolu za eksploataciju kamena, iz firme demantuju

Vesna Lazarević je procenila da prenosom vlasništva Aerodroma „Rosulje“ na državu, „Kruševac kreće koracima ubrzanog razvoja“.

„Hvala i predsedniku Srbije i Vladi, posebno potpredsednici Mihajlović, jer su prepoznali strateške ciljeve razvoja Kruševca“, rekla je Lazarević.

(Beta, 01.10.2020)

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply