Ustavni sud Srbije presudio da Toplana Kruševac nije ovlašćena da odlučuje da li korisnici grejanja mogu ili ne mogu da raskinu ugovor sa ovim preduzećem

Ustavni sud:Toplana Kruševac nije ovlašćena da se bavi raskidanjem ugovora

Ustavni Sud Srbije utvrdio je da Toplana Kruševac nije ovlašćena da uređuje prava i obaveze krajnjih kupaca toplotne energije, posebno u slučaju prestanka ugovora. 

Naime, ustavni sud je utvrdio da Pravilnik o uslovima za podnošenje i rešavanje zahteva krajnjeg kupca za obustavu isporuke toplotne energije koji je doneo Nadzorni odbor Gradske toplane Kruševac nije u saglasnosti ni sa Ustavom ni sa zakonom.

Kako se navodi, uslovi za podnošenje i rešavanje zahteva krajnjeg kupca za obustavu isporuke toplotne energije, propisuju se odlukama skupštine jedinice lokalne samouprave, a javno preduzeće je nadležno da svojim aktom, uz saglasnost nadležnog organa jedinice lokalne samouprave, odredi cenu usluge.

Podnosilac inicijative Ustavnom sudu se naročito žalio na odredbe Pravilnika koje otežavaju raskidanje ugovora sa Gradskom toplanom.

Izvor: Novaekonomija.rs

Link: https://novaekonomija.rs/vesti-iz-zemlje/ustavni-sudtoplana-kru%C5%A1evac-nije-ovla%C5%A1%C4%87ena-da-se-bavi-raskidanjem-ugovora

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Ustavni sud Srbije presudio da Toplana Kruševac nije ovlašćena da odlučuje da li korisnici grejanja mogu ili ne mogu da raskinu ugovor sa ovim preduzećem”

 1. Dragan kaže:

  I?
  Sta smo procitali, sta smo saznali? Nista.
  I prilozeni link ima isti text, nista vise, ni tamo nema pojasnjenja.
  Znaci li to da mozemo da raskinemo ugovor sa Gradskom toplanom a da ne moramo da „posutujemo“ njihove odredbe?
  Koja su nasa prava u svemu ovome?
  Koje norme moramo ispostovati da bi mogli da raskinemo ugovor?
  Kome da se obratimo oko pomoci i kome onda podneti zahtev za raskid?

Leave a Reply