Uslovi u Zdravstvenom centru u Kruševcu su očajni

Neurologija

Gradonačelnik Bratislav Gašić i zamenik gradonačelnika Siniša Maksimović u pratnji direktora Zdravstvenog centra Kruševac dr Slobodanke Jotić sa saradnicima, obišli su zgradu u kojoj je smešteno Neurološko odeljenje.

Neurologija

Tokom obilaska, rukovodstvo Grada upoznato je sa tekućim problemima vezanim za prokišnjavanje zgrade, pojavu insekata i druge loše uslove, na Odeljenju gde su smešteni pacijenti kojima je neophodna posebna nega.

Tom prilikom, istaknuto je da objekti Zdravstvenog centra nemaju upotrebnu dozvolu i da je neophodno prvo ih legalizovati, kako bi se stekli uslovi i za apliciranje za sredstva Ministarstva.

Prema rečima gradonačelnika, paritetna Komisija Gradske uprave i Zdravstevnog centra trenutno radi deobni bilans (zakonski obavezujući) i ovaj posao od velike važnosti kako za Zdravstveni centar, tako i za lokalnu samoupravu biće uskoro okončan na najbolji mogući način.

Što se tiče konkretnih aktivnosti, u najskorije vreme počeće da se radi na poboljšanju energetske efikasnosti i smanjenju troškova grejanja u zgradi u kojoj je smeštena Neurologija, čime će se rešiti gorući problem, a u planu je i adaptacija Medicine rada (u IMK „14. oktobar“), koja će nakon deobnog bilansa pripasti Domu zdravlja.

Nakon kraćeg boravka u Zdravstvenom centru, Gradonačelnik i zamenik gradonačelnika, obišli su i krug bolnice gde su informisani o aktuelnom komunalnom stanju.

Direktor JKP „Kruševac“ Boban Kostić, koji je takođe bio prisutan, naglasio je da ovo javno preduzeće prazni bolničke kontejnere prema utvrđenoj dinamici, jednom nedeljno, ali da ukoliko za to postoji potreba može i intenzivirati svoju delatnost. Biće raščišćen i raskrčen potez u blizini bolničkog parkinga, koji obuhvata i deo Bagdalske šume.

Što se tiče uklanjanja medicinskog otpada, direktor Zdravstvenog centra dr Slobodanka Jotić napomenula je da je Kruševac centar u kome se prikuplja i uništava ovaj otpad i da se planira unapređenja rada u ovoj oblasti.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply