Uskoro raskid ugovora o privatizaciji Trajala

Trajal Kruševac privatizacija

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić izjavio je da su se stekli uslovi da privatizacija u kruševačkoj korporaciji Trajal bude poništena.

Trajal Kruševac privatizacija

To bi se, kako očekuje Gašić, moglo dogoditi već iduće nedelje.

On je posle sastanka sa zamenicom direktora Agencije za privatizaciju Oliverom Aranđelović i predstavnicima Agencije koji vode projekat Trajal korporacije, rekao novinarima da su se ti uslovi stekli jer većinski vlasnik, bugarska kompanija Brikel nije ispoštovala sve odredbe kupoprodajnog ugovora.

„Očekujemo da Agencija za privatizaciju i komisija u utorak donese takvu odluku koju bi predložile Vladi Srbije, a da već u četvrtak ta privatizacija bude poništena“, rekao je Gašić.

Trajal je tenderski privatizovan krajem 2006. godine. Bugarska kompanija Brikel je za kupovinu te fabrike izdvojila 12,2 miliona evra, uz obavezu da u prvih pet godina investira 25 miliona evra.

U trenutku privatizacije, u pet fabrika Trajal korporacije radilo je oko 3.500 radnika, a danas preduzeće upošljava oko 2.200 radnika.

Fabrika autoguma, koja je svojevremeno takođe bila deo Trajal korporacije, privatizovana je pre dve godine, kada je prodata američkoj kompaniji Kuper tajer.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply