Uskoro jeftinija struja za najsiromašnije

EPS_Kruševac

Vlada Srbije uskoro bi trebalo da donese Uredbu, po kojoj će socijalno najugroženija domaćinstva imati olakšice za plaćanje struje

EPS_Kruševac

Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine uputilo je Vladi Srbije predlog Uredbe o energetski zaštićenom kupcu. U ovu kategoriju biće, najverovatnije, svrstani korisnici socijalne pomoći, dečjeg dodatka, dodatka za tuđu negu i pomoć i penzioneri sa najnižim primanjima. Energetski zaštićeni kupac imaće pravo na umanjenje računa za struju za 120 kilovatčasova tokom cele godine i 90 metara kubnih gasa tokom grejne sezone.

Postupak za sticanje statusa energetski zaštićenog kupca pokreće se zahtevom po kome rešenje donosi nadležni organ ustanove socijalne zaštite.

U slučaju da sticalac statusa energetski zaštićenog kupca nije vlasnik mernog mesta, odnosno ukoliko račun ne glasi na njegovo ime, zahtev sadrži i podatke o zakupu stana ili drugi dokument kojim se dokazuje da živi u domaćinstvu gde je vlasnik mernog mesta drugo lice.

Rešenje o sticanju statusa energetski zaštićenog kupca izdaje se sa rokom važenja od godinu dana od dana donošenja i ono se direktno dostavlja energetskom subjektu, odnosno Elektrodistribuciji koja će umanjiti račun.

PROČITAJ JOŠ:  Jednoglasnom odlukom, profesorka dr Radmila Maksimović dobitnica je Svetosavske nagrade Kulturnog centra Kruševac za 2021. godinu, žena koja je majka, doktorka, sportista, kulturni radnik, borac za očuvanje životne sredine nauka, zapaženu ulogu ima u mnogim poljima - prosvetni rad, sport, književno stvaralaštvo, promocija ekologije, širenje i negovanje svetosavlja uz poštovanje korena, porodice kao institucije, tradicije i nacionalnog identiteta

Sredstva za isporuku navedenih količina električne energije ili prirodnog gasa energetski zaštićenim kupcima obezbeđuju se u budžetu Republike Srbije.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply