Uručeni ključevi stanova u Jastrebčevim zgradama u Pejtonu

Zoran Đorđević

KRUŠEVAC Ministar odbrane uručio ključeve 33 stana – Ministar odbrane Zoran Đorđević uručio je u kruševačkom naselju Pejton ključeve 33 stana aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Zoran Đorđević

Zoran Đorđević, Foto: Ministarstvo odbrane

Od toga je 26 stanova dodeljeno u Kruševcu, a preostali stanari useliće se u stanove u Nišu, Kuršumliji i Velikom Gradištu.

Đorđević je istakao da će se sa ovakvom praksom stambenog zbrinjavanja nastaviti i ubuduće, a da će već sutra svečano biti uručeni ključevi od 26 novih stanova pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u Beogradu.

– Stambeno zbrinjavanje i materijalni položaj su prioriteti Ministarstva odbrane. Pokušavamo i kroz stambeno subvencionisanje da pomognemo ljudima da dođu do krova nad glavom, a takođe se trudimo da u tom slučaju izdejstvujemo najpovoljnije moguće uslove za naše pripadnike – poručio je Đorđević.

Zoran Đorđević uručuje ključZoran Đorđević uručuje ključ, Foto: Ministarstvo odbrane

Govoreći o obezbeđivanju novih stanova kroz Master plan, Đorđević je ukazao da trenutni zastoj na tom planu ne treba da obeshrabri.

– Animiramo lokalne samouprave da po povoljnijim uslovima dođu do tih lokacija, kako bi i Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obezbedili nove stanove. Master plan je sada u fazi izrade novog predloga i probaćemo da izađemo u susret lokalnim samoupravama – rekao je on.

PROČITAJ JOŠ:  Marija Lukić: Žene su ucenjene, moćni političar iz Kruševca odvodi vaspitačice i medicinske sestre u svoju vikendicu, ako odbiju gube posao!

Sem toga što će biti drugačiji način procene imovine, jedna od najvažnijih novosti je da će lokalne samouprave imati i period mirovanja kad neće ništa uplaćivati, dodao je on.

– U tom slučaju, imaće dovoljno vremena da lokacije privedu nameni, urade detaljan urbanistički plan, probaju da nađu investitora i onda krenu da isplaćuju Ministarstvu odbrane – objasnio je Đorđević, naglašavajući da će takav model biti dobar kako za razvoj lokalnih samouprava, tako i za Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije, ali i za celokupan razvoj naše zemlje.

Naselje PejtonNaselje Pejton, Foto: Ministarstvo odbrane

Govoreći o saradnji Kruševca i sistema odbrane, gradonačelnik Dragi Nestorović istakao je da osim stanova koji su danas dodeljeni, u istoj zgradi u vlasništvu Grada je još 12 stanova spremih za razmenu za kruševački Dom Vojske.

Nakon svečane dodele ključeva, Đorđević je sa saradnicima obišao stan broj 28 u koji će se useliti kapetan Milan Tanić sa porodicom, kome je poželeo srećno useljenje.

Izvor: Alo.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply