URS – Konferencija za novinare – Veliki Šiljegovac da postane gradska opština

Inicijativa odbornika Ujedinjenih regiona Srbije za vraćanje opštine Veliki Šiljegovac, u cilju decentralizacije grada Kruševca, podneta je Skupštini grada Kruševca 8. marta 2013. godine. Ovakva vrsta inicijative zahtevala bi i promenu Statuta grada Kruševca, kako bi Veliki Šiljegovac postao gradska opština.

 

Odbornik URS, Zoran Rakić, je istakao veliki značaj vraćanja statusa opštine Veliki Šiljegovac: “Ta opština poseduje velike prirodne i ljudske potencijale i od velike je važnosti da novčana sredstva u njoj zarađena tu i ostanu. Budžet, formiran na taj način, koristio bi se za izgradnju Domova kulture, obnavljanje vodovodne, elektro mreže i druga ulaganja“. Rakić je naglasio da je u pitanju jedna od bogatijih regija Rasinskog okruga i podsetio na blizinu Ribarske Banje i njen značaj, ističući da bi Ribarska Banja mogla biti značajno profitabilnija.

“Inicijativa, predata Skupštini, sada je u procesu usaglašavanja. Naša inicijativa za vraćanje statusa opštine je i suštinsko zalaganje za decentralizaciju. Verujemo da će Veliki Šiljegovac biti Opština u sastavu Grada Kruševca i da će imati mogućnost da sama upravlja svojim budžetom“, rekao je Saša Živković, odbornik URS.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply