UN policajci posetili Kruševac

U okviru policijskih mirovnih snaga Ujedinjenih nacija na Haitiju, Kruševac predstavlja policajac Predrag Vučetić, koji je u svoj rodni grad u vreme Uskršnjih praznika  doputovao sa predstavnicom  Žandarmerije argentinskog korpusa (takođe u okviru UN) Melinom Noelija Algire Ćerulo.

 

Za mlade policajce prijem je priredio zamenik gradonačelnika Siniša Maksimović. On je poželeo dobrodošlicu gošći iz Argentine, upoznavši je ukratko sa istorijom grada i činjenicom da je Kruševac nosilac medalje „Vesnik mira“.

Predrag Vučetić je 9 meseci na Haitiju, a iz Srbije su u redovima mirovnih snaga i još četiri pripadnika policije.

Angažovanje srpskih mirovnjaka okončava se u avgustu, a oni su se potrudili da njihov boravak ostane upamćen. U pripremi je projekat izgradnje hrama i Muzeja mira na Haitiju, koji će uz obavljanje funkcije predsednika Generalne skupštine UN Vuka Jeremića, dati puni doprinos države Srbije međunarodnom miru.

Pripadnica argentinske Žandarmerije  Melina Noelija Algire Ćerulo oduševljena je gostoprimstvom Kruševljana, lepotom grada i srpskom hranom. Posebno zadovoljstvo joj čini što će Uskršnje praznike provesti sa ljudima drugačije vere i upoznati se sa običajima.

Policijske službenike UN pozdravio je i gradonačelnik Bratislav Gašić.

Današnjem prijemu prisustvovao je i prof. dr Pavle Bubanja, iz kruševačkog  Odeljenja za kulturu mira.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply