Ukradeni pasoši kruševačkih gimnazijalaca na ekskurziji u Grčkoj!

Kruševački maturanti u obilasku Olimpijskog stadiona

ĐACI IZ SRBIJE POKRADENI U GRČKOJ Vodič popunjavao dokumenta, lopov ušetao u autobus i POKUPIO 56 PASOŠA – Maturantima kruševačke Gimnazije, koji su na ekskurziji u Grčkoj, u Atini je iz autobusa ukradeno 56 pasoša.

Kruševački maturanti u obilasku Olimpijskog stadiona

Foto: Facebook / Privatna arhiva Kruševački maturanti u obilasku Olimpijskog stadiona

– Sve se dogodilo jutros kada su učenici kretali iz hotela. Vodič je uzeo pasoše iz hotelskog sefa, stavio ih u kesu i uneo u autobus. Dok je popunjavao obrasce, lopov je ušao na zadnja vrata autobusa, uzeo kesu i pobegao niz ulicu – kazali su nam u turističkoj agenciji „Navis“, koja je organizator ekskurzije kruševačkih gimnazijalaca.

O krađi su odmah obavešteni grčka policija i ambasada Srbije u Atini koji su preduzeli neophodne mere da učenici dobiju putne isprave.

 

Ekskurzija se nastavlja po planu

– U toku je privremeno utvrđivanje identiteta i svim učenicima biće izdata privremena dokumenta sa kojima će moći da izađu iz Grčke i doputuju do Srbije. Dokumenta će ih čekati u Solunu, 28. septembra, na povratku kući, a ova krađa neće uticati na ranije planirani raspored ekskurzije – dodaju u agenciji.

Pojavile su se i informacije da je đacima ukradeno 23, a ne 56 pasoša, međutim, ranije danas direktora gimznaije Biljana Dačić je za RTS potvrdila da se radi o 56 putnih isprava.

Na ekskurziji se nalaze 192 učenika.

Maturanti iz Kruševca iz Atine idu na Peloponez, potom u Delfe odakle nastavljaju za Paraliju. Poslednjeg dana ekskurzije planiran je obilazak Soluna gde bi trebalo da ih sačekaju  privremene putne isprave.

 

Konzulat: U toku je izrada novih pasoša

U Konzulatu Srbije u Solunu „Blicu“ je rečeno da je slučaj prijavljen srpskoj Ambasadi u Atini, gde se krađa i dogodila.

– U kontaktu smo sa kolegama iz Ambasade, to je sve već ušlo u proceduru, ali ne znamo okolnosti pod kojima su đacima ukradeni pasoši. Za izradu privremenih dokumenata je potrebno dva-tri dana, tako da će oni verovatno moći da se vrate kući kada je i planirano – kažu iz Konzulata i ističu da nije isključeno da pasoši do tada budu pronađeni.

Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply