Ukleta zgrada – troje skočilo sa zgrade smrti

Milica Kostić, Tomislav Nikolić, devojka, pokušaj silovanja

Ukleta višespratnicaKULA SMRTI U KRUŠEVCU: Posle Milice, sa istog solitera skočilo i ubilo se još dvoje!

Milica Kostić, Tomislav Nikolić, devojka, pokušaj silovanja

Milica Kostić (18), koja je skočila s prozora kako bi pobegla od petorice silovatelja, nije jedina koja je tu izvršila samoubistvo, dvojica mladića skočila sa devetog i 12. Sprata

Milica Kostić (18), koja je pre četiri decenije skočila sa 11. sprata zgrade u centru Kruševca kako bi pobegla od petorice silovatelja, nije jedina koja je izvršila samoubistvo u ovom soliteru.

Jedan mladić je nekoliko godina posle ove tragedije skočio sa devetog sprata nakon svađe sa devojkom, a 2012. čovek koji nije stanovao ovde skočio je sa svetlarnika na 12. spratu.

U smrt zbog devojke

Zla kob zgrade u Ulici 12. pešadijski puk 1 počela je 12. septembra 1974, kad je Milica tragično okončala svoj život.
– Sećam se tog dana. Bio sam domar u zgradi. Bilo je strašno i nikada nisam prestao da žalim za tom devojčicom – rekao je za Kurir stanar Radiša Čakarević.

On navodi da od tada zgrada kao da je ukleta.
– Nekoliko godina nakon toga, s devetog sprata skočio je jedan mladić, star oko 20 godina, rodom iz Čitluka. Zabavljao se s devojkom iz naše zgrade na tom spratu. Kako sam čuo, posvađali su se žestoko i on je u afektu skočio kroz prozor. S koliko je snage to odlučio da uradi govori i činjenica da je svojim telom probio dupli prozor i pao na sporednu ulicu. Bio je mrtav na mestu – kaže sagovornik Kurira i nastavlja:
– To nije sve, imali smo i pre oko tri godine još jedno samoubistvo. Reč je o mladiću koji ne stanuje kod nas. Došao je u naš soliter s idejom da skoči s krova zgrade. Međutim, vrata su bila zaključana, te se popeo na gelender u hodniku na 12. spratu, razbio staklo i skočio na svetlarnik. I on je bio na mestu mrtav – objašnjava nam Čakarević dok nam pokazuje razbijeno staklo. On dodaje da su pre nekoliko godina na 11. spratu imali požar.
– Zapalio se stan, koji je potpuno izgoreo. Sećam se da je cela zgrada bila evakuisana – kaže Čakarević.

Paklen plan za Milicu

Prisećajući se tog kobnog septembarskog dana 1974, navodi da je u tom stanu živeo maloletnik s majkom i starijim bratom.
– Otac mu je pre toga poginuo, majka mu je bila na poslu, a ni stariji brat nije bio kod kuće. Njegovi stariji drugari, tinejdžeri, verovatno su od njega tražili uslugu i skovali jeziv plan – priča Čakarević.

On dodaje da je jedan od njih poznavao Milicu.
– Milica je u to vreme išla u medicinsku školu i često je bila na praksi u glavnoj bolnici. Taj dečko ju je tamo video i prepoznao je, a verovatno i ona njega, te nije imala razloga da sumnja. Niko nije čuo zapomaganje mučene devojke – kaže naš sagovornik.

(J. R.)

Iz njegovog stana je skočila Milica
SILOVATELJ SADA UGLEDNI GRAĐANIN

Radiša Čakarević za naš list otkriva da dečak iz čijeg je stana Milica skočila danas ima svoju porodicu.
– Nekoliko godina nakon nesreće odselili su se iz tog stana. Taj dečak je bio u domu za maloletnike. Žao mi je samo te devojčice, koja bi, da je živa, kao i njeni mučitelji imala svoju porodicu – naglašava Čakarević i dodaje da je vlasnik stana žena koja radi u Švajcarskoj.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply