Uhapšeno dvojica Kruševljana zbog pomaganja u ubistvu špijuna iz Južnoafričke Republike!

Uhapšena dva muškarca za koje su sumnja da su učestvovali u likvidaciji srpskog špijuna – Ubica je ispalio dva hica u žrtvinu glavu, pa pobegao

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su S. M. (63) i S. Đ. (44), obojicu iz Kruševca, zbog postojanja sumnje da su pomogli pri  ubistvu srpskog špijuna iz Južne Afrike u Beogradu.

Oni su osumnjičeni da su 6. maja 2018. godine u Novom Beogradu pomogli sada pokojnom Dejanu Stankoviću Ždrokincu (71) iz Kruševca i još jednoj za sada nepoznatoj osobi u ubistvu Gorgija Darmanovića (58). Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da su zahvaljujući dobrom operativnom radu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili dve osobe za koje postoje osnovi sumnje da su izvršili krivično delo pomaganje u izvršenju krivičnog dela ubistvo.

Ubijeni Dejan Stanković Ždrokinac iz Kruševca Foto: Večernje Novosti/Youtube

– Takođe, prilikom pretresa stanova koje koriste osumnjičeni pronađeno je još jedno lice za koje se sumnja da je izvršilo krivično delo falsifikovanje isprave. Nakon izvršenih provera, utvrđeno je da se radi o licu za kojim postoji međunarodna poternica zbog izvršenog krivičnog dela ubistvo na području Bosne i Hercegovine – rekao je direktor policije Vladimir Rebić.

Mesto likvidacije, Novi Beograd/ Foto: Telegraf

Kako je naveo, sva osumnjičena lica su privedena nadležnim tužilaštvima.

M. V. (35), koji je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave i za kojim je raspisana međunarodna poternica, priveden je uz krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu.

Podsećamo, u Darmanovića je ispaljeno nekoliko hitaca na parkingu kod sedišta Prvog osnovnog suda na Novom Beogradu. Ubica je ispalio u žrtvinu glavu dva hica, što govori da nije trebalo da bude nikakvog upozorenja, već da je naručilac tražio da Darmanović definitivno bude ubijen.

Imao je pomagača na motociklu kako bi lakše pobegao među novobeogradske blokove i parkove.

(Telegraf.rs)

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply