Uhapšeni zbog kradje u TURO Župa

TURO Zupa - Rubin hotel Krusevac

Kruševačka policija je po odobrenju Osnovnog javnog tužioca uhapsila B.A. (47) iz Beograda zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave.

TURO Zupa - Rubin hotel Krusevac

Za ista dela u redovnom postupku podnete su i krivične prijave protiv S.S. (36) iz Niša, odgovornog lica preduzeća BBC Invest Beograd, I.D. (53) iz Beograda odgovornog lica preduzeća Baleks iz Beograda, S.D. (63) iz Beograda, inženjera građevine u Projmetal, kao i protiv S.M. (57), V.A. (40) i Ž.Z. (61) takođe inženjera građevine u istoj firmi.

Sumnja se da je B.A. kao odgovorno lice u A.D. Župa Kruševac u saradnji sa S.D., S.M., V.A. i Ž.Z. tokom 2010. godine potpisao i overio dva računa koje je ispostavilo preduzeće „Projmetal“ Beograd za izvođenje radova na hotelu Rubin u Kruševcu u kojima su unete neistinite činjenice da je određena roba isporučena i ugrađena u hotel, iako ta roba, kako se navodi u saopštenju policije, nije isporučena.

U saopštenju se kaže i da je na ovaj način preduzeće A.D. Župa oštećeno za iznos od oko četiri miliona dinara.

Takođe se sumnja da su S.S. kao odgovorno lice BBC invest, I.D. kao odgovorno lice preduzeća Baleks i S.D. kao vodeći inženjer u Projmetalu iskoristili svoj položaj i ovlašćenja tako što su falsifikovali službenu dokumentaciju  i istu prezentovali kontrolorima Agencije za privatizaciju kao investiciju BBC Invest-a u Župu.

Na taj način je preduzeću BBC Invest pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 21.483.000 dinara.

Preduzeće A.D. Župa iz Kruševca u okviru koga posluje i hotel Rubin u većinskom je vlasništvu BBC Investa od 2007.godine.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply