Uhapšena gradska činovnica – zloupotrebila službeni položaj pri nabavci uglja

policija, hapšenje

Osumnjičena A. B. se treti da je zloupotrebama omogućila privatniku obezbedi snabdevanje ugljem, a zatim i podstrekivala škole da prihvate ugovre i prime ugalj lošijeg kvaliteta

policija, hapšenje

U nastavku suzbijanja koruptivnih krivičnih dela, policijski službenici Policijske uprave u Kruševcu u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Kruševcu, uhapsili su A. B., (1963) iz Kruševca, odgovornu osobu u okviru Gradske uprave grada Kruševca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Krivičnom prijavom u redovnom postupku biće obuhvaćeno 12 osoba osnovnih škola sa teritorije Grada Kruševca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičena A. B. je, u vremenskom periodu od januara do avgusta meseca 2013 godine, iskoristila svoj službeni položaj tako što je omogućila preduzeću “Migomi kompani“d.o.o. Beograd da sa školama na području Grada  Kruševca sklopi ugovore o prodaji 641 tone uglja „Breza“.

Ne poštujući potpisane ugovore preduzeće “Migomi kompani“doo, isporučilo je školama ugalj “Banovići“ , a potom u julu i avgustu 2013 godine, u nameri sticanja koristi za sebe i preduzeće “Migomi kompani“d.o.o., sa umišljajem 
podstrekla odgovorna lica osnovnih škola sa teritorije Grada Kruševca, da potpišu Anekse ugovora i prihvate isporučeni ugalj “Banovići“ koji je lošijeg kvaliteta od ugovorenog uglja «Breza», a takođe lošijeg kvaliteta od uglja «Soko», drugoplasiranog ponuđača koji je učestvovao u javnoj nabavci i koji je jeftiniji za 846.120,00 dinara.

Za navedeni iznos naneta je šteta budžetu Grada Kruševca, a istovremeno, osumnjičena je sebi pribavila korist u iznosu od 146.000,00 dinara, koliko joj je uplaćeno na njen tekući račun.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply