Uhapšen mladić zbog pokušaja ubistva i nanošenja teških povreda

Pripadnici policije u Kruševcu uhapsili su S.V. (26) iz Kraljeva zbog pokušaja ubistva.

Sumnja se da je S.V. 10. juna ove godine ispred jednog kafića u Trsteniku ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja i naneo teške telesne povrede dvojici mladića.

Policija je osumnjičenom odredila zadržavanje.

 

Kruševačka policija je po nalogu Višeg javnog tužioca odredila zadržavanje do 48 sati Slobodanu.V. (26) iz Kraljeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio teško krivično delo pokušaj ubistva.

– Sumnja se da je S.V. ispred jednog ugostiteljskog objekta u Trsteniku ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja i naneo teške telesne povrede dvojici mladića, navodi Policijska uprava u Kruševcu.

U Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu saznajemo da se vatreni obračun nekoliko mladića odigrao 10. juna u 19,30 u restoranu brze hrane „Skver“ u Ulici Cara Dušana u Trsteniku, na poznatom šetalištu u centru grada.

Osumnjičeni Slobodan V. uhapšen je jutros u Soko Banji, a na rasvetljavanju teškog krivičnog dela, u kome su dvojica mladića: D. Cvijović iz Vrnjačke Banje i Đ. Dumanović iz Trstenika zadobili prostrelne rane iz pištolja u predelu nogu, tragali su osim kruševačke i kraljevačka i zaječarska policija, saznajemo u Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu.

– Kod D.C su ustanovljene tri prostrelne rane iz vatrenog oružja u predelu donjih ekstremiteta, a kod Đ.D. jedna u skočnom zglobu. Sigurnosne kamere su snimile obračun mladića u restoranu brze hrane „Skver“. Drugi osumnjičeni za pokušaj ubistva dvojice mladića , M.M. iz Vrnjačke Banje , je u bekstvu i za njim se i dalje intenzivno traga, izjavio nam je viši javni tužilac u Kruševcu Miodrag Surla.

Saznajemo da su se mladići u restoranu sporečkali oko sestre jednog od prisutnih u restoranu brze hrane, a potom se pozivom na tuču, vatreni obračun dogodio odmah potom ipred restorana. Sigurnosne kamere su snimile dvojicu mladića koji nasrću na trojicu njihovih vršnjaka. Prema snimku se vidi kako Slobodan V. u pozadini osumnjičenog M.M. drži nož u rukama, a onda prilazi otpozadi drugu M.M. i uzima mu pištolj zadenut za pojasom, baca nož kako bi repetirao oružje i puca. Kamere su snimile više čaura okolo i ispred vrata restorana. Sazunajemo, takodje da su svi ovi momci veoma problematični i da su poznati policiji.

Osumnjičeni Slobodan V. koji je uhapšen za sobom ima šest sudskih presuda za teška razbojništva i krađe, od kojih je prva bila 2009. a poslednja 2014. godine. Sve su bile uslovno izrečene, a obesni mladić je srljao iz jednog u drugo krivično delo. On se u policiji za pokušaj ubistva u restoranu „Skver“ branio ćutanjem, a u sredu će uz krivični prijavu biti priveden u Više javno tužilaštvo na saslušanje.

Osumnjiučeni M.M. za kojim se traga, takođe je problematičan, ali nije do sada osuđivan. Ne zna se da li je za pištolj iz koga je njegov drug Slobodan pucao, imao dozvolu ili ga je nelegalno posedovao.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply