Uhapšen dr Branislav Katančević zbog zloupotrebe položaja

ribarska-banja

U nastavku akcije na suzbijanju zloupotreba u privrednom poslovanju policijski službenici Policijske uprave, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Kruševcu, uhapsili su više lica, medju kojima je i bivši direktor Specijalne bolnice Ribarska banja dr Branislav Katančević, lider Pokreta za promene i predsednik gradskog odbora Demokratske stranke u Kruševcu..

ribarska-banja

U nastavku akcije na suzbijanju zloupotreba u privrednom poslovanju, službenici Policijske uprave u Kruševcu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u tom gradu, uhapsili su B. K. (57) iz Kruševca, odgovorno lice Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Ribarska banja“, S. N. (57), odgovorno lice privrednih subjekata „Farmeks“ i „Progres“ u Kruševcu, i R. M. (1966), vlasnika i odgovorno lice preduzeća „Veraleks“ d.o.o. Beograd, osumnjičene da su zloupotrebili službeni položaj.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćeni P. P, D. D. i S. D.

U saopštenju Policijske uprave Kruševac navodi se da su osumnjičeni B. K. i P. P. – od juna 2009. do marta 2013. godine – iskoristili svoj položaj na taj način što su nakon zaključivanja ugovora o isporuci mesa i suhomesnatih proizvoda za potrebe „Ribarske banje“ sa S. N., sačinjavali Anekse ugovora i odobravali povećanje cena, a da za to nije bilo tržišnih i ugovorom predviđenih razloga.

PROČITAJ JOŠ:  Zaplenjena droga tokom pretresa automobila, suvozač će se braniti sa slobode, biće podneta krivična prijava

Osumnjičeni su, kako se navodi, takođe prihvatali neosnovane zahteve navedenih dobavljača za povećanje cena mesa i, bez zaključivanja aneksa ugovora, odobravali plaćanje navedene robe po cenama višim od ugovorenih, čime su navedenim preduzećima pribavili protivpravnu imovinsku korist od 10.176.561 dinar.

B. K. se sumnjiči da je, ne poštujući odredbe Zakona o javnim nabavkama, u postupku nabavke sredstava za higijenu i papirne galanterije, sa R. M. ugovorio nabavku, po znatno višim cenama od tržišnih, čime je pribavljena protivpravna imovinska korist privrednom društvu „Veraleks“ d.o.o. Beograd od 5.391.975,30 dinara.

Na opisani način, osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist navedenim privrednim društvima, u ukupnom iznosu od 15.568.536,30 dinara, a na štetu Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Ribarska banja“.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply