Ugroženi putevi oko Kruševca

gvozdeni-most

Nekoliko saobraćajnica oko Kruševca je ugroženo. Najkritičnija situacija je u selu Mrzenica gde je voda došla blizu puta. Iz najugroženijeg dela sela evakuisano je 25 domaćinstava.

gvozdeni-most

 

Na Severnoj zaobilaznici kod Kruševca voda koja se izlila i prekrila je tri od četiri saobraćajne trake. Zapadna Morava bije u Jasici gvozdeni most i jasičku zaobilaznicu, pa preti da krene prema kruševačkoj Industrijskoj zoni.

 

Voda je već prodrla do prvih privatnih fabričkih objekata, ali ih nije poplavila. Putnički saobraćaj u ovom delu je prekinut.

Regionalni put Jasika – Kukljin je poplavljen i njime mogu da se kreću samo terenska vozila. Sela kruševačke opštine na levoj opštini Zapadne Morave su odsečena od centra komune. Ugrožen je i regionalni put kroz Đunis i prema Ribarskoj banji.

Zapadna Morava je poplavila više domaćinstava u selima Kukljin, Jasika i Šanac i preti da poplavi regionalni put Kruševac – Trstenik u selu Koševi.

U Gradskom kriznom štabu za odbranu u vanrednim situacijama Kruševca očekuju da se blago opadanje nivoa Zapadne Morave očekuje od podne.

Inače, danas do deset sati maksimalni poplavni Zapadne Morave talas prošao je kroz Kruševac i stigao do Katuna u varvarinskoj opštini.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply