Ugroženi putevi oko Kruševca

gvozdeni-most

Nekoliko saobraćajnica oko Kruševca je ugroženo. Najkritičnija situacija je u selu Mrzenica gde je voda došla blizu puta. Iz najugroženijeg dela sela evakuisano je 25 domaćinstava.

gvozdeni-most

 

Na Severnoj zaobilaznici kod Kruševca voda koja se izlila i prekrila je tri od četiri saobraćajne trake. Zapadna Morava bije u Jasici gvozdeni most i jasičku zaobilaznicu, pa preti da krene prema kruševačkoj Industrijskoj zoni.

 

Voda je već prodrla do prvih privatnih fabričkih objekata, ali ih nije poplavila. Putnički saobraćaj u ovom delu je prekinut.

Regionalni put Jasika – Kukljin je poplavljen i njime mogu da se kreću samo terenska vozila. Sela kruševačke opštine na levoj opštini Zapadne Morave su odsečena od centra komune. Ugrožen je i regionalni put kroz Đunis i prema Ribarskoj banji.

Zapadna Morava je poplavila više domaćinstava u selima Kukljin, Jasika i Šanac i preti da poplavi regionalni put Kruševac – Trstenik u selu Koševi.

U Gradskom kriznom štabu za odbranu u vanrednim situacijama Kruševca očekuju da se blago opadanje nivoa Zapadne Morave očekuje od podne.

PROČITAJ JOŠ:  Dečak iz Gornje Crnišave kod Trstenika se usmrtio kada je opalila puška dok je čistio, deda zatekao jeziv prizor

Inače, danas do deset sati maksimalni poplavni Zapadne Morave talas prošao je kroz Kruševac i stigao do Katuna u varvarinskoj opštini.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply