Učestali napadi na policajce u Kruševcu

Petorica policajaca u Kruševcu su povređena u poslednja 24 sata u tri odvojena incidenta.

Najteže je prošao Saša Lukovac iz Interventne jedinice kojem je geler od ručne bombe prošao kroz obraz, vilicu i vrat!

Saša Lukovac, Vladan Jovanović i Ivica Jovanović su povređeni prilikom hapšenja višestrukog prestupnika i ubice Ljubiše Andrejića koji je u Prokuplju oteo taksistu, a potom bacio ručnu bombu na policajce koji su blokirali put u selu Lipovac.

– Vladan i Ivica Jovanović su pušteni na kućno lečenje dok je Saša Lukovac, kojem je geler kroz obraz, vilicu i vrat došao do kičme, zadržan na lečenju – kažu u Sindikatu srpske policije.

 

Zvonko Lazarević

Sat vremena pre bombaškog napada, policajac je povređen i u centru Kruševca. Njega je povredio Danijel G., takođe višestruki prestupnik koji je autom divljao po trotoaru, a nakon zaustavljanja nastavio da preti, vređa i napada policajce.

U Trsteniku je policajac prvo vređan u centru grada, a potom pretučen i lakše povređan ispred kuće!
– Od početka godine evidentirano je 17 slučajeva ometanja i napada na službena lica na području Policijske uprave Kruševac. Protiv 12 izvršilaca je podneto 12 krivičnih prijava zbog ometanja i tri krivične prijave zbog napada na službeno lice. Napadi se najčešće događaju prilikom provere identiteta – navode u policiji.

U 2013. registrovana su 33 napada i ometanja policajaca, a protiv 35 izvršilaca su podnete 32 krivične prijave. Zabeležen je i slučaj pokušaja ubistva kada je pucano na policijski automobil.

Velimir Lukić

Protiv gradskog većnika Bratislava Ilčića je podneta prijava jer je krajem jula policajca na dužnosti hvatao za bradu.

– Dva su osnovna uzroka učestalih napada na policajce. Prvi je loša i blaga kaznena politika sudova prema izvršiocima, kao i dugo trajanje postupaka – objašnjava Zvonko Lazarević.

 

Policajci bez prsluka i šlemova
– Krajnje je vreme da policajcima bude obezbeđena adekvatna oprema, a pre svega pancir prsluci i šlemovi kako bi se izbegle situacije kao u Lipovcu. Apelujemo i na sudove da prestanu sa izricanjem blagih kazni napadačima na policajce i podsećamo ih da je napad na policiju – napad na državu – kaže Velimir Lukić iz Nezavisnog sindikata.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply