UEFA traži isključenje Srbije iz takmičenja

Gužva na terenu stadiona u Kruševcu

Fudbalski savez Srbije dobio pismenu žalbu Disciplinskog inspektora zbog „slučaja Kruševac“. Laković: Razočarani smo jer smo očekivali da će korigovati stav

 Gužva na terenu stadiona u Kruševcu

NE odustaje Žan-Samjuel Leuba! Disciplinski inspektor UEFA nastavlja da „ratuje“ oko „slučaja Kruševac“ i traži da se mlada reprezentacija Srbije izbaci iz narednih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U FSS je stigla pismena žalba koju je Švajcarac poslao Komisiji za žalbe UEFA, povodom kazni koju je Disciplinska komisija odredila krajem prošle godine. Po njegovom mišljenju te su odluke bile preblage i odmah je najavio da će zatražiti povećanje.

Rečeno-učinjeno, Leuba je poslao žalbu, u kojoj traži:

1) Da se FSS isključi iz sledećeg ciklusa takmičenja za igrače uzrasta do 21. godine.

2) Da se FSS novčano kazni sa 200.000 evra.

3) Da se kondicioni trener Andreja Milutinović suspenduje iz svih aktivnosti u vezi sa fudbalom na period od pet godina, uz zahtev FIFA da se ta suspenzija proširi na ceo svet.

4) Da se igrač Nikola Ninković suspenduje na naredne tri utakmice reprezentativnih selekcija pod okriljem UEFA.

Sve su to daleko oštrije sankcije od onih koje je pre mesec dana donela Disciplinska komisija, da mlada reprezentacija u narednom ciklusu kvalifikacija prvu utakmicu u Srbiji igra bez publike, da je FSS je kažnjen sa 80.000 evra, Andrija Milutinović sa dve godine suspenzije, a Nikola Ninković nije ni bio kažnjen.

FSS je dobio rok da se povodom ovih zahteva Žan-Samjuela Leube izjasni do 31. januara. Čelnici srpske „kuće fudbala“ i jesu i nisu iznenađeni potezom disciplinskog inspektora. Nisu, jer je žalbu najavio, ali jesu njegovim zahtevima.

– Razočarani smo, jer smo očekivali da će inspektor Leuba korigovati sopstveni prvi stav po izricanju odluka od strane Kontrolne i disciplinske komisije UEFA – priznaje generalni sekretar FSS Zoran Laković. – Svakako ćemo ponoviti izrečeno u prethodnom postupku i pred članovima Komisije za žalbe UEFA, u čiju objektivnost ne sumnjamo. Ali, insistiraćemo da predstavnici FSS prisustvuju sednici Komisije za žalbe i tražićemo suočavanje sa Leubom i zvaničnim licima sa utakmice iz Kruševca.

Meseci prolaze, ali „afera Kruševac“ nikako…

SASTANCI U UEFA
POTPREDSEDNIK FSS Ivan Ćurković i generalni sekretar Zoran Laković otputovali su u Nion, gde se održavaju sastanci u organizaciji UEFA. Na njima će biti predstavnici svih saveza, a teme razgovora su nedavni Kongres FIFA, diskusija o amandmanima na Statut svetske „kuće fudbala“, ali i niz drugih pitanja vezanih za fudbal na Starom kontinentu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply