UEFA traži drakonsku kaznu za Kruševac: Izbaciti Srbiju iz svih takmičenja

UEFA-trazi-drakonsku-kaznu-za-Krusevac-Izbaciti-Srbiju-iz-svih-takmicenja

U utorak zvanično ističe rok za žalbe na kaznu koju je Fudbalski savez Srbije dobio zbog incidenata u Kruševcu.

UEFA-trazi-drakonsku-kaznu-za-Krusevac-Izbaciti-Srbiju-iz-svih-takmicenja

Nezadovoljan sankcijama, ne samo prema FSS, već i mladim reprezentativcima Srbije i Engleske, Disciplinski inspektor UEFA Žan Samuel Leuba je najavio žalbu.

Kako prenosi Sportski žurnal, Leuba će zatražiti mnogo rigoroznije kazne za FSS, i to izbacivanje svih reprezentativnih selekcija iz takmičenja, zatim novčano 200.000 evra, kao i do 10 godina zabrane rada u fudbalu za trenere koji su bili umešani u incidente.

Da podsetimo za incident u Kruševcu, srpska kuća fudbala kažnjena je sa 80.000 evra i jednom utakmicom igranja bez prisustva publike za mladu reprezentaciju.

Pojedinačno su kažnjeni sledeći fudbaleri i treneri: Goran Čaušić (četiri meča zabrane igranja), Filip Malbašić, Ognjen Mudrinski (tri meča), Nikola Ninković (dva meča), Predrag Katić (šest meseci van fudbala) i Andreja Milutinović (dve godine zabrane rada u fudbalu).

Kada su u pitanju Englezi, Kontrolna i Disciplinska komisija kaznila je defanzivca Stivena Kolkera sa dve, a vezistu Tomasa Insa sa jednim mečim zabrane igranja.

Fudbalski savez Srbije i FS Engleske takođe imaju pravo na žalbu. Naš Savez je još ranije odlučio da se neće žaliti, mada bi mogli da promene mišljenje u zavisnosti od onoga što bude pisalo u žalbi koji je sastavljao Leuba.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply