Udruženje žena Peščanik kritikuje Opštu bolnicu u Kruševcu

Udruženje žena kritikuje zdravstvenu ustanovu u Kruševcu

Udruženje žena „Peščanik“ kritikovalo je danas zdravstvenu ustanovu u Kruševcu, jer su na seminar o postupanju u slučajevima nasilja prema ženama poslali samo dve patronažne sestre.

Udruženje žena kritikuje zdravstvenu ustanovu u Kruševcu

 

Program seminara, kako navode u saopštenju, obuhvata teme važne za procenu rizika od tragičnog ishoda i u skladu je sa preporukom Zaštitnika građana o potrebi kontinuiranog informisanja i obuke postupajućih službenika, uključujući i zdravstvene ustanove.

Peščanik“ podseća i da istraživanja zaštitnika građana po prijavi u više slučajeva femicida pokazuju propuste državnih službi i institucija da preduzmu odgovarajuće i efikasne mere, te da je u 2015. u porodično partnerskom nasilju stradalo 36, a od početka 2016. šest žena, od kojih je jedna Kruševljanka.

Udruženje navodi da dobar menadžer ili direktor ima obavezu i odgovornost da motiviše saradnike za dalji rad i usavršavanje, te da bi odgovorno ponašanje prema društvenoj zajednici i novcu poreskih obveznika i obveznica podrazumevalo da se prigrli prilika za besplatnu edukaciju, koja bi inače koštala oko 150.000 dinara.

Udruženje žena „Peščanik“ članica je Mreže žena protiv nasilja prema ženama u Srbiji. Od 2009. godine oko 500 žena u situaciji nasilja obratilo se tom udruženju za pomoć i podršku.

Izvor: Novimagazin.rs

Link: http://www.novimagazin.rs/vesti/udruzenje-ena-kritikuje-zdravstvenu-ustanovu-u-krusevcu

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply