Ubistvo iz nehata Ilije Ristića u naselju Prnjavor u Kruševcu?

PUCANj BIO IZ NEHATA? Optužnica za ubistvo Kruševljanina Ilije Ristića (21)Kako saznajemo u Višem sudu u Kruševcu, pretres u ovom slučaju nije zakazan, jer se čeka potvrđivanje optužnice, a u toku je i žalbeni postupak u apelaciji, koji se odnosi na produženje pritvora osumnjičenom

 Mesto gde se odigralo ubistvo; Foto: Foto: S.Babović

Mesto gde se odigralo ubistvo; Foto: Foto: S.Babović

KRUŠEVAC – VIŠE javno tužilaštvo u Kruševcu podiglo je optužnicu protiv Mihajla I. (22) iz Kruševca zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo nehatno lišenje života, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saznaju “Novosti”. Ubistvo mladića Ilije Ristića (21) dogodilo se 25. decembra prošle godine u naselju Prnjavor na periferiji grada.

Kako saznajemo u Višem sudu u Kruševcu, pretres u ovom slučaju nije zakazan, jer se čeka potvrđivanje optužnice, a u toku je i žalbeni postupak u apelaciji, koji se odnosi na produženje pritvora osumnjičenom. Pucanj iz kolta 357, koji je, prema informacijama “Novosti” nađen, čuo se oko 5,30. U igri je bilo nekoliko mogućih verzija događaja. Jedna od njih glasila je – samopovređivanje, ali i to da je pištolj donelo neko treće lice. Osumnjičeni je onda rekao da je Ristića upucao iz nehata.

– Pištolj kojim je počinje ubistvo je brzo nađen, a trag je ukazivao na to da se našao kod osumnjičenog Mihajla I. (22) na ime duga izvesnog mladića, kao i da je u vlasništvu jednog od roditelja tog dužnika – navodi nezvanično izvor “Novosti”.

Nesrećni mladić je poživeo par sati nakon što je pogođen u grudni koš, ali borba lekara za njegov život nije dala rezultata. Stanari ulice Radoja Domanovića su za tragediju saznali tek kada se razdanilo i kada je na lice mesta došla policija.

Većina stanara zgrade u kojoj osumnjičeni živi i gde su se kobne noći našli mladići, prema priči komšiluka živi sa roditeljima, nisu ni čuli kakva se drama odigrala u njihovoj blizini. Žrtvu ranije nisu viđali na toj adresi. Prema nezvaničnim saznanjima “Novosti”, osumnjičeni Mihajlo I. je od ranije poznat organima gonjenja. Pokojni Ristić živeo je u Velikoj Lomnici kod Kruševca, a poreklom je sa Kosmeta.

Izvor: Novosti.rs

Link: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:791112-PUCANj-BIO-IZ-NEHATA-Optuznica-za-ubistvo-Krusevljanina-Ilije-Ristica21

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply