Ubio bivšu partnerku pa osudjen na kaznu od 40 godina!

POTVRĐENA PRESUDA Brutalno ubio bivšu partnerku, osuđen na 40 godina zatvora

KOLAZ foto MUP Srbije Foto: RAS Srbija

Miodragu Karaliću (58)  iz Kruševca, Apelacioni sud potvrdio je maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva bivše devojke Gordane Josifović (44) i otmice njenog partnera Miluna Kostića.

Apelacioni sud odbio je žalbu Karalićevog branioca na presudu kojom je februara ove godine osuđen na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva iz bezobzirne osvete.

Žrtva bolesne ljubomore: Gordana Josifović Foto: Privatna arhiva
Žrtva bolesne ljubomore: Gordana Josifović

Sud nije prihvatio žalbu u kojoj je navedeno da je Karalić Gordanu ubio zbog neuzvraćene ljubavi kao plemenitog osećanja i da se ne radi o teškom već o običnom ubistvu, za koje bi bila predviđena kazna od 15 godina zatvora, već je prihvaćena prvostepena presuda.

Da podsetimo, Miodrag Karalić je 5. decembra 2016. godine došao do radnje za tehnički pregled u Kruševcu gde je radila Gordana i tamo zatekao njenog tadašnjeg partenra Miluna Kostića. Karalić je ušao u Kostićev automobil i uz pretnju pištoljem (CZ M70 kalibra 7.65) za čije držanje nije imao dozvolu, zatražio da pozove Gordanu, koja je ušla u auto ne primetivši bivšeg momka sa pištoljem na zadnjem sedištu.

Hapšenje Miodraga Karalića u Beogradu
Hapšenje Miodraga Karalića u Beogradu

Uz pretnju oružjem, rekao je Kostiću da vozi, dok se on raspravljao sa Gordanom, tražeći da ostavi tadašnjeg momka. Nakon što je rekla da neće to učiniti, udario je po licu, a zatim i zapucao, nanevši joj  povredu šake i natkolenice.

U selu  Bradarac kod Aleksinca, Karalić je od Miluna zatražio da odveze auto do puta koji vodi ka njivama. Onda je nesećnu ženu izvukao iz kola, stavio joj pištolj na desni obraz i ispalio jedan hitac, a zatim joj pucao i u teme nakon čega je odmah preminula.

Nakon što je ubio Gordanu vratio se u automobil i od Kostića tražio da ga odveze, preko Svrljiga, Požarevca i Smedereva do Beograda. Oni su danima bili na parkinzima širom Beograda, sve dok ih 9. decembra policija nije pronašla i uhapsila Karalića

Tokom suđenja Miodrag Karalić navodio je da je voleo bivšu devojku i da je bio veoma napet kada je počinio ubistvo. Takođe je objašnjavao da su živeli zajedno devet godina i da je poslednjih meseci primetio da nešto nije u redu, te da je posumnjao da je našla drugog muškarca. On je takođe objašnjavao da se zbog nje propio, kao i da je počeo da uzima lekove nakon što ga je ostavila.

Otmičar ga primorao da vozi: Milun Kostić Foto: Privatna arhiva
Otmičar ga primorao da vozi: Milun Kostić

Milun Kostić je optužen za pomaganje jer je vozio Karalića i bio sa njim do trenutka hapšenja. Tokom sudskog postupka ustanovljeno je da je Kostić to učinio zbog straha za svoj život, pa je  tužilaštvo odustalo od njegovog krivičnog gonjenja.

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply