Ubijen Goran Petrović Peta, Jotkina desna ruka, vođa kruševačkog klana u Jotkinom odsustvu!

Teretana Golf ubistvo

U Kruševcu izrešetan najbliži saradnik Zorana Jotića Jotke, vođe ozloglašenog kriminalnog klana.

Teretana Golf ubistvo

U teretani Hotela „Golf“ u Kruševcu, jutros oko 8.30 sati sa više od 20 metaka nepoznati napadač usmrtio je Gorana Petrovića Petu (48), najbližeg saradnika Zorana Jotića Jotke, saznaje „Alo!“. U Kruševcu je bio poznat i kao „Jotkin general“.

Prema informacijama, Petrović je upucan u vrat i glavu i preminuo je u bolnici, dok je ubica u bekstvu.

Petrović je svakog dana, oko 8.30 sati, svojim autom marke BMW dolazio u teretanu „HG Fitnes“ gde je vežbao. Ubica je dobro znao njegove navike jer je dvadesetak minuta nakon što je Petrović započeo trening ušao u teretanu i u njega ispalio šest metaka u glavu i vrat.

– Osoblje hotel je odmah pozvalo Hitnu pomoć koja je stigla veoma brzo. Pokušali su reanimaciju ali su povrede bile takve prirode da Petroviću nije bilo spasa –- kaže izvor „Alo!“.

Ulaz u teretanu u kojoj je ubijen Goran Petrović Peta

Ulaz u teretanu u kojoj je ubijen Goran Petrović Peta

Pored Petrovića u momentu ubistva u teretani se nalazio još samo njegov trener koji nije povređen u pucnjavi. Ubica je na glavi imao fantomku a uviđaj na mestu zločina još uvek traje.

– Deo ulice Gavrila Principa je kompletno pokriven video nadzorom. Forenzičari Policijske uprave su uzeli snimke i pregledaju ih kako bi pronašli neke tragove.– kaže naš sagovornik.

Viši javni tužilac u Kruševcu Miodrag Surla potvrdio nam je da je na mestu ubistva Gorana Petrovića – Pete, prilikom uviđaja pronađeno više od 20 čaura, a da su kuršumi ispaljeni iz automatskog oružja.

Zoran Jotić Jotka šef je ozloglašene kruševačke krininalne „Jotkine“ grupe.

Ova kriminalna grupa je 2004. osuđena na ukupno 37 godina zbog iznuda. Bila je to prva organizovana kriminalna grupa kojoj je presuđeno pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal.

Goran Petrović je uhapšen 2003. godine tokom policijske akcije „Sablja“. Krivično veće Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu 2004. godine osudilo na 11 godina zatvora, a zbog počinjenih krivičnih dela iznude. Tada je na 12 godina zatvora osuđen Zoran Jotić Jotka i još nekoliko pripadnika te grupe.

Petrovicev bmw ostao parkiran ispred hotela

Petrović je pre nekoliko meseci završio izdržavanje kazne i vratio se u Kruševac.

Prošle godine ubijen je i drugi Jotkin bliski saradnik Goran Obradović Suša (37) sa osam hitaca. Imao je rane po vratu i telu, a jedan metak prošao mu je kroz kičmu. „Overen“ je sa dva hica u glavu.

Ubijeni Goran Petrović Peta bio je u kumovskoj vezi sa vođom „Veterničkog klana“ Nenadom Opačićem koji je ubijen početkom marta ove godine.

 

Prilog RTK:

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply